sâmbătă, aprilie 20, 2024

Coloană: Neprezentările la alegerile primare din California sunt un avertisment pentru Biden

Acțiune

Colea au terminare de numărat voturile de la primarul din California, iar vestea nu este bună pentru președintele Biden.

Adevarat, el „a câștigat”. El a fost utilitar fără opoziție și a arestat cu ușurință cel mai gramada blochaus de delegați din națiune din California la Convenția Națională Democrată. Renominalizarea sa pentru un al doilea delegatie nu a fost niciodată pusă la îndoială – dacă a competitor.

Dar vestea neliniștitoare pentru Biden este că sute de mii de alegători democrați și independenți orisicare au votat la primarul din 5 germanar au sărit peste-auriu concursul prezidențial, ignorând-o.

Iata, votul prezidențial vine curat în vârful scrutinului. Cât de indelung truda este trebuincios pentru a proba numele unui președinte în exercițiu orisicare este familiar de toată lumea? Nu necesită dezosare, supra distinctie de o recomandare de vot complexă.

Dar indelung mai mulți oameni au votat Propunerea 1 a guvernatorului Gavin Newsom – măsura obligațiunii pentru sănătatea mintală – la finalul scrutinului de politie.

„De habitudine, votul scade după partea de sus a biletului, mai degrabă decât oamenii să sară peste-auriu partea de sus”, notează Mark Baldassare, investigare pentru Institutul de Fixa Publice din California, sau PPIC.

Faptul că mulți alegători au respins concursul prezidențial ridică două întrebări, chema Baldassare. Vor recapitula acesta în brumarel? De asemanator, vor cuibari un terț sau competitor nedependent, cum ar fi Robert F. Kennedy Jr.?

Acesta nu l-ar răni pe Biden în California. El este asigurat de cele 54 de voturi electorale ale Californiei, cea mai gramada cache a oricărui politie. GOP uma-nistic este necapabil să câștige alegerile la standard de politie în California.

CITIT  Trump îi împinge pe parlamentarii din Arizona să „remedieze” decizia de stat privind avortul despre care spune că „a mers prea departe”

Dar alegătorii din California nu sunt implinit nereprezentanți ai națiunii. Manco lor de clan pentru Biden este o proiectie a atitudinilor democraților la standard național, au arătat sondajele în mod poftorit.

Și l-ar a se cadea a reveni pe Biden într-o jumătate de duzină de state de luptă în orisicare curat și o mică paguba a susținerii alegătorilor democrați sau independenți ar a se cadea înclina primejdie către republicanul Donald Trump. Nu este că acești alegători ar fi de partea lui Trump față de Biden. Dar s-ar a se cadea să renunțe implinit la cursă sau să susțină un tip terță destin. Acesta sperie tabăra Biden.

În dreapta, însă, principiu de concurs a lui Trump este solidă.

Și acesta, loial, mă uimește. Vreo 2 milioane de republicani din California au votat pentru un sarlatan neautentic, necivil și fraudulos.

Pe lângă faptul că a fost acuzat pentru 91 de infracțiuni și a iluminat o insurecție mortală la Capitoliul națiunii, fostul președinte a avertizat cald inspre o „mina de sânge” în cazul în orisicare razleti alegerile și acusi gătește fără rușine Biblii personalizate pentru castig. „Fă America să se roage din nou” este argumentul lui.

OK, avertismentul de mina de sânge se referea la impactul economicos al producției automobil offshore și la planul său de a crește tarifele la mașinile de fabricație străină. Dar este „alapta de sânge” genul de grai pe orisicare vrem să-l folosească președintele Americii apoi când discută ceremonial tarifară sau desfășoară diplomație internațională?

Când Trumpers sunt întrebați de ce pot alege pentru un ticălos cu caractere atât de smeri, ei răspund neschimbat că alternativa – „Crooked Joe” – este mai proastă.

CITIT  Johnny Buss din dinastia proprietarilor Lakers candidează pentru președinte

Cu excepția faptului că acesta nu explică voturile lor la primarul din California. Biden nu a fost pe votul GOP. Singurul concurent sustinut al lui Trump a fost Nikki Haley, un fost zabet republican considerabil și legat al Națiunilor Unite.

„Oamenii vor să voteze pentru figura orisicare va fi câștigătoare”, mi-a spus consultantul republican Matt Rexroad. „Ei cred că Trump va fi câștigătorul și vor să fie la bordul trenului”.

Trump a susținut fitece district din California, câștigând aproape 80% din voturile GOP. Haley a descre-ierat aproape 18%.

La buletinul democratic, Biden a strâns aproape 89% – aproape 3,2 milioane de voturi.

Pentru a a alipui iest munca în perspectivă, erau 10,3 milioane de alegători democrați înregistrați. În velur, au existat 4,8 milioane de alegători independenți – Fără Preferință de Partida – orisicare ar fi viguros alege la primarul prezidențial Democratic exclusiv prin solicitarea unui vot.

Votăm deosebit ușor în California. Fiecărui alegător înscris i se expedia prin poștă un buletin de vot cu un coperta de intors cu poștă plătită. Și aveți o lună înainte de ziua alegerilor pentru a alege.

Cu toate acestea, prezența la vot a fost deosebit scăzută. Se pare că aproape 34% dintre alegătorii înregistrați au votat. În 2020, prezența la vot la alegerile prezidențiale a fost de 47%.

Democrații îi depășesc pe republicani în California cu aproximativ 2 la 1.

Dar în această primară, un camata mai gramada de republicani înregistrați au votat realmente decât democrații sau independenții.

Paul Mitchell, orisicare a guverna Political Sorocire Inc., estimează prejudicial prezența republicană la vot la 43%, comparativ cu 37% pentru democrați și exclusiv 23% pentru independenți.

CITIT  Prognoza economică din Colorado oferă perspective optime, dar legiuitorii vor trebui să jongleze cu prioritățile bugetului de stat

„Un număr simptomatic de democrați plan au sărit peste-auriu primejdie prezidențială”, chema analistul politician Tony Quinn, un fost madular al personalului republican de reimpartire a circumscripției orisicare a micsorat numărul alegătorilor. „Cifrele nu mint.”

Quinn calculează că prezența totală la vot a fost de aproape 7,7 milioane de alegători. Dar dintre aceștia, aproape 1,7 milioane au renunțat la concursurile prezidențiale – 22% dintre alegători. Prin comparație, mai puțin de 500.000 de alegători au sărit peste-auriu Propunerea 1 și primejdie pentru Senatul SUA.

Este neputincios în iest clipa să defalcăm numărul deplin de ochiuri prezidențiale în fitece procator de tabara. Dar un investigare PPIC preprimar i-a întrebat pe probabili alegători cât de entuziasmați sunt de a alege pentru președinte în iest an. Independenții erau copleșitor de lipsiți de clan. Democrații erau împărțiți în mod seaman între entuziaști și neentuziaști. Dar majoritatea republicanilor erau deosebit entuziaști.

„Democrații nu sunt înfocați să voteze”, chema Rexroad. „Dar republicanii sunt neverosimil de supărați de valoare absoluta în orisicare funcționează Constructie Albă.

„Și când sunt la sală, oamenii vorbesc inspre cum se va împiedica Biden pe scări.”

Ah, da, tema vârstei. Biden are 81 de ani, dar mare din stadiu de ochi mental. Trump are 77 de ani și se comportă ca un băiețel răsfățat de 7 ani.

„Alegătorii sunt descurajați”, chema fostul strateg democratic Darry Sragow. „Există multă indoiala în stralucire și ei sunt disperați pentru o obladuire puternică și competentă.”

Primarul din California a arătat că Biden mai are multe de făcut.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe