sâmbătă, aprilie 20, 2024

CNV argentinian confirmă că va reglementa schimburile de bitcoin și criptomonede

Acțiune

Fapte cordar:
  • „Pentru CNV este solemnel să se respecte reglementările FATF”, a cuvanta un guvernamental.

  • Măsura a stârnit critici în rândul comunității bitcoinerilor.

La scaun zile după ce Senatul argentinian a admis crearea unui jurnal de casa; al furnizorilor de servicii de criptomonede, Comisia Națională a Valorilor Mobiliare (CNV) raportează că avansează cu măsura.

Într-un comunicat emis de organismul de legalizare menționat mai sus se arată: „CNV lucrează pentru adaptarea și implementarea sferei de practica a legii orisicare reformează Sistemul național de legalizare pentru prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului (SB/FT)”.

Colo se detaliază că a schimba acordă noi competențe Comisiei, cum ar fi crearea registrului menționat mai sus. Prin cest cinie, „se vor centraliza informații adecvate, precise și actualizate intre tuturor persoanelor umane și juridice orisicare au factura de furnizori de înregistrări virtuale (sic)”. Aceasta din urmă este posibil o gafa și lucrul cinstit este „furnizorii de servicii cu active virtuale”.

În cest fel, CNV își asumă exercițiul funcțiile „control, legalizare, inspecție, control și sancționare”. — apoi când este relevant — a furnizorilor menționați.

Toate aceste reglementări sunt în concordanta cu solicită ca Grupul de acțiune financiară (GAFI) să le solicite statului argentinian să le îndeplinească.

Inspre această evoluție au sonor mai mulți oficiali CNV, dintre orisicare și președintele instituției, Roberto Padure:

„Lucrăm de când posibilitatea adoptării Legii a devenit o anumită potentialitate. Asasi că este o adevar, vom dezvolta în crearea registrului furnizorilor de active virtuale în concordanta cu recomandările FATF.

Roberto Padure, președintele Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare din Argentina.

Sonia Salvatierra, orisicare este membră în consiliul de administrație al organismului de legalizare, explică că „pentru CNV este extrem solemnel să însoțească și să respecte evaluarea FATF/GAFILAT”. El dă asigurări că, din cest argument, dota este dedicată „îndeplinirii obiectivelor și recomandărilor cu scopul de a a indeplini consolidarea și promovarea dezvoltării pieței de majuscul argentiniene”.

CITIT  Curtea este de acord să suspende colectarea hotărârii de fraudă a lui Trump de 454 de milioane de dolari

Patricia Boedo, ciolan al consiliului de administrație al CNV, adaugă mai multe informații, precizând că Aceștia vor a servi împreună cu Unitatea de Informații Financiare, agenții de tara și entități autonome. El susține că cest treaba este util „pentru ca rezultatul implementării noilor reglementări să fie eficace și clar, să genereze noi oportunități în a se ragloti împotriva crimei organizate, să promoveze eficacitatea sistemului profilactic și represiv, să promoveze respectarea obligațiilor CSB/CFT. de sectorul particular și să promoveze adaptarea la noile tehnologii.”

Critici din partea comunității bitcoinerilor argentinieni

Drept înainte ca măsura să fie aprobată, unii bitcoineri inca criticau reglementările. Este cazul lui Adam Dubove, directorul companiei Ichimoku Fibonacci, orisicare într-un marfa publicat de CriptoNoticias spunea că Nouar legislație „căută să descurajeze custodia individuală a bitcoin și a criptomonedelor”.

În surplus, Dubove a criticat că companiile din industria criptomonedelor din Argentina, împreună cu Casa Fintech, au susținut măsura și au dirigu-ire conversații cu autoritățile de legalizare.

În cuvintele bitcoinerului:

„(Această cauza) generează obstacole birocratice pentru noile companii, a elimina schimbătorii independenți fără capacitatea de a susține o structură juridică orisicare să se conformeze noilor reglementări, creează fricțiuni mai a lati pentru deschiderea de conturi și efectuarea tranzacțiilor, demonstra utilizatorii la puncte de eșecuri centrale prin descurajarea individuală. custodie și demonstrează puterea de lobby a industriei de a fabrica legi adaptate nevoilor mijloc.

Adam Dubove, directorul Ichimoku Fibonacci.

Cu cuvinte similare vorbise și președintele ONG-ului Bitcoin Argentina, Ricardo Mihura. „Ceea ce a tranti ONG-ul este că, cu dezvinovatire respectării ghidurilor FATF, sunt introduse măsuri orisicare amenință libertatea de comercializare a bitcoinului și orisicare restricționează accesul la piața criptoactivelor, orisicare au fost un pribegie al valorii și garanția libertății de muncă. de mii de economisitori şi freelanceri în toți acești ani de inflație și măsuri arbitrare de restricție monetară”, a fatis el.

CITIT  Trump evocă mai multă furie și teamă din partea democraților decât o face Biden din partea republicanilor, arată sondajul AP-NORC

Adevarul este Legea a fost inca aprobată, iar CNV a anunțat că a fost lansată pentru conformare. În zilele următoare, se vor a cunoaste mai multe știri asupra această problemă și impactul acesteia intre ecosistemului argentinian.

(eticheteToTranslate)Argentina

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe