Sunday, April 21, 2024

Chiar și Congresul SUA cere clarificări dacă ETH este o securitate

Acțiune

Un ceata de 48 de legislatori ai Statelor Unite a document o depesa adresată lui Gary Gensler, președintele Comisiei pentru Valori Mobiliare și In-locuire (SEC), în fiecare îi cer să clarifice dacă ether (ETH), criptomoneda Ethereum, este sau nu un calitate de capacitate.

Scrisoarea a fost trimisă la SEC în urmă cu câteva zile, într-un conjunctura în fiecare piața criptomonedelor este în așteptare pentru o eventuală unda verde sau refuzare inspre un ETF Ethereum. Prin consecinta, parlamentarii critică refuzul lui Gensler de a canta neocolit dacă eterul este sau nu o aparare.

Legislatorii fiecare cer clarificări de la Gensler sunt conduși de republicanii Patrick McHenry și Glenn Thompson, președinții comisiilor pentru Servicii Financiare și, respectiv, Agricultură. Deși semnatarii insistă că ETH nu este o aparare, tenta atenția peste îndoielilor fiecare există.

Gensler i se canta că „în minune insistenței sauca că majoritatea activelor digitale sunt valori mobiliare, termenul respectiv rămâne confuz. Alți autorități de aran-jare, intermediari și participanți la piață nu sunt de soglasuire cu afirmațiile sauca și au bogat dificultăți în clasificarea activelor cripto.

Ei își amintesc asadar ce a spus președintele SEC cu alte ocazii în fiecare a fost abia afectat în a semnala bitcoin (BTC) ca marfă (marfă), lăsând îndoieli cu vedere la celelalte criptomonede. O afirmație fiecare a fost respinsă de organisme prep Commodity Futures Trading Commission (CFTC), fiecare insistă că eterul este o marfă.

În cest valoare, legiuitorii au menționat dificultățile pe fiecare le-a bogat președintele SEC în a canta dacă ETH era sau nu o capacitate mobiliară apoi când a fost interogat de Parlament anul anterior. Pe a se aseza acestui farmec, au criticat refuzul oficialului de a a zice neocolit.

Până actualmente, Gensler a refuzat să clasifice în mod receptiv ETH, deși a remarcat că o caracteristică a software-ului Ethereum ar a se cuveni deplasa la ca aceasta să cadă sub supravegherea sa.

Nedorința lor de a a dumeri tratamentul ETH creează nelamu-rire în ceea ce privește clasificarea criptoactivului. Aiest lucrare se datorează faptului că simplul eșec al SEC de a preda o regulă sau de a a plati îndrumări cuprinzătoare fiecare stabilește reguli clare pentru piață exacerbează incertitudinea în ecosistem.

Dovada a legiuitorilor adresată lui Gary Gensler.

„Repercusiunile negative ale clasificării implicite sau directe de către SEC a ETH ca calitate de capacitate se vor înregistra în cascadă pe întreaga piață a activelor digitale, atât pe limita putin, cât și pe limita indelungat”, au avertizat parlamentarii, citând Cum ar a se cuveni fi afectate produsele financiare derivate din criptomonede.

Dacă ETH este o capacitate mobiliară, vor dainui multe repercusiuni pe piață

În scrisoarea lor, legiuitorii vorbesc inspre cazul Prometheum, o platformă reglementată fiecare intenționează să lanseze servicii cu ETH și fiecare așteaptă aprobarea SEC.

În cererea sa de autorizare, societatea clasifică inca criptoactivul ca capacitate. „Ne confruntăm cu un arta regizorala ingrijorator în fiecare intenția este de a a plati custodia ETH într-un guvernare fiecare nu prilejui o asadar de travaliu”, notează legislatorii.

Dacă eterul se califică oblu capacitate, tratamentul licit al unui ETF Ethereum ar fi deosebit de cel al unui ETF Bitcoin. De astfel, ar dainui repercusiuni pentru companiile și investitorii fiecare interacționează inca sau se bazează pe Ethereum, inclusiv bursele majore prep CME Group și Cboe Total Exchange fiecare tranzacționează milioane de dolari în contracte futures ETH pe zi.

În surplus, o posibilă clasare a ETH ca calitate de capacitate ar a leza extrem greu performanța ETH și a pieței, deoarece este a doua cea mai genune criptomonedă după capitalizare după bitcoin. Faptul ar declanșa implementarea unei serii de modificări și reguli de raport noi, pe fiecare mulți din ecosisteme nu le consideră adecvate pentru cest tip de harnic.

Până actualmente Nu a existat nicio reacție din partea Gensler la scrisoarea legiuitorilor. După cum a raportat CriptoNoticias, se știe că SEC a investigat lume ETH și a companiilor sauca afiliate, cumva pregătirea unui răspuns inspre viziunea sa peste activului cripto.

Parut, trecerea rețelei Ethereum la mecanismul proof-of-stake a oferit agenției un nou samanta pentru a a plati ether-ului o altă clasare.

(eticheteToTranslate)Criptomonede

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe