Thursday, May 23, 2024

Chapung Sebali: liniște și gastronomie în capitala culturală din Bali

AcțiuneUbud, un loc supranumit frecvent centrul cultural al Baliului, a trepida cu o impetuozitate proprie. Totuși, la oare 10 minute distanță, Chapung Sebali Pornire & Spa oferă un altar de lux și solitar, în mijlocul teraselor de orez de smarald și al unei păduri tropicale luxuriante. A fost locul magistral pentru a-mi indoi părinții pentru o săptămână reconfortantă după lunga lor călătorie în Bali.

La sosirea noastră, am fost întâmpinați cu căldura așteptată a ospitalității balineze. Cu toate acestea, evident și intre această faimoasă ortacie, personalul de la Chapung s-a remarcat. După ce ne-am furnizat informațiile de check-in, am fost duși într-o cameră separată și am receptionat un manaster-gura impasibil pentru a ne împrospăta, împreună cu un suc sănătos de orisicare să ne bucurăm în vreme ce ne-au pregătit camara.

Barul de la piscină Chapung Sebali

Frumoasa separatie din Chapung Sebali este savai ceea ce le ingadui oaspeților de aoace să se relaxeze cu adevărat. Aoace, ritmul frenetic al vieții moderne se topește, înlocuit de simfonia blândă a naturii. A păși prin intrarea în stațiune este ca și cum ai a veni într-un paradis acoperit. Verdeața luxuriantă te învăluie, aerul doldora de piruiala armonios al păsărilor tropicale și, noaptea, crocâitul sacadat al broaștelor și gecoșilor.

Cazare Chapung Sebali Vila

Vila noastră privată cu două dormitoare era un paradis de liniște. Designul său, la fel ca toate suitele și vilele somptuoase ale stațiunii, a fost o fuzionare frumoasă între arhitectonie tradițională indoneziană și flerul scandinavic actual. Tonurile pământii și materialele naturale au creat un simtire de incheietura cu peisajul înconjurător, în vreme ce spațiul cuprinzator din tinut noastră comună de zi în aer independent a maximizat peisajul uluitoare din junglă. Trezirea cu o ceașcă caldă de lupin balineză parfumată în vreme ce priveam limpezi blândă a dimineții orisicare se filtra prin palmierii din jur a fost o fericie pură. Aoace, am inconstient o rand de zile langouroase jucând jocuri, înotând, citind la fantoma balotului nostru de lângă piscină sau bucurându-ne de serviciul de ceai de după-amiază oferit de Chapung în intimitatea vilei noastre.

Când ne-am simțit pregătiți pentru un pic de aventură, pur și neamestecat ne-am îndreptat supra piscina infinită vartos mai puhoi a stațiunii. Parelnic suspendată în mijlocul baldachinului junglei, piscina era infatuat de puhoi pentru niște exerciții fizice, dar delicioasele delicioase, cocktail-urile și mocktail-urile oferite la Pool Bar au contracarat accelerat cardio-ul nostru.

Piscina infinită Chapung Sebali

Cu adevărat, bijuteria coroanei lui Chapung Sebali este spergula sa. După ce locuiesc în Bali de colea trei ani, am rutinat o fragment echitabilă din ofertele culinare ale insulei. Cu toate acestea, fiece fel de mâncare pe orisicare l-am savurat în timpul șederii noastre la Chapung m-a stupefiat. Stațiunea oferă oaspeților câteva experiențe culinare distincte, iar fiece lista de bucate este o dovadă a angajamentului complexului față de ingrediente proaspete, organice și din surse locale.

Restaurantul Jungle Fish are aparitie la Valea râului Wos și oferă vederi uimitoare, alături de o fuzionare delicioasă de arome daneze și balineze. Cadrul în aer independent a autorizatie o relatie perfectă cu mediul înconjurător, în vreme ce interioarele elegante combinau lemnul duios balinez cu elemente de design danez gatit. Meniul a fost deosebit și s-a adresat oricărei preocupări dietetice, cu opțiuni sănătoase și delicioase, cum ar fi Hearty Buddha Bowl, talharea; Halloumi la grătar și hant de vită Rawon, un fel de mâncare indonezian de coastă de vită fiertă în bulion „Kluwek” cu a inmuguri de soia; fasole-soia, morcovi și o spirit sărată. ou. A prinde proaspătă locală, un element autohton de bază în meniul în continuă preschimbare, a fost un alt soroaca maxim. Fructele de puhoi de proveniență locală au fost pregătite la perfecțiune, fie că sunt prăjite în tigaita, la grătar sau aburite cu ierburi balineze parfumate.

Ofertele extinse de mic pranz ale stațiunii, savurate fie în restaurantul în aer independent, fie în intimitatea vilei noastre, au fost un trebnic curent pe orisicare l-am așteptat incet cu nerăbdare. De la fructe tropicale proaspete și produse de placintarie de casă până la produse de bază savuroase indoneziene și o selecție de preparate internaționale preferate, cum ar fi Shakshuka, Frittatas cu tamaita sau Crumpets cu nucă de tarcan, a satisfăcut fiece papilă gustativă.

Restaurantul Chapung Sebali

Pentru un domeniu mai fastuos, ne-am bucurat să luăm greutate atomica; masa electrica la The Upper Deck în fiece seară. Meniul și serviciile sauca rafinate au prezentat o categorie de diferi de mâncare gatit, disponibile a la epistola sau printr-un lista de bucate la preț fix și combinate cu o selecție minunată de vinuri internaționale.

Sejurul nostru a coincis cu Nyepi, Anul Nou indian balinez și Ziua Tăcerii. O experiență unică și preafund spirituală, Nyepi este marcată de observatori orisicare rămân în tăcere completă și rugăciune vreme de 24 de ore, fără telefoane, wifi și alte facilități moderne. Întreaga insulă se oprește – fără vehicule pe calatorie, fără lumini, fără vuiet. A fost o oportunitate de a ne recrea cu adevărat de lumea exterioară și de a ne reconecta cu noi înșine și cu împrejurimile noastre.

Cu o seară înainte de Nyepi, restaurantul Upper Deck era doldora de viață cu un privit de salt tradițional balinez. Dansatorii, împodobiți în costume vibrante și coafuri complicate, s-au mișcat cu o grație și o impetuozitate orisicare au incantat publicul. Pe măsură ce spectacolul a progresat, ei au musafir oaspeți să se alăture. Deși inițial eram teamă, m-am simțit atras de energia infecțioasă și, în cele din urmă, am participat.

Chapung Sebali Spa

Când Nyepi a răsărit în dimineața următoare, am coborât la parter pentru a ne a desfata de un albie infruc-tuos de meditație și yoga de dimineață, modalitatea perfectă de a începe această zi de liniște contemplativă. Mai târziu, după-amiaza, centrul spa al stațiunii a făcut zaloaga cu meniul său sporit de masaje și tratamente de inspirație ayurvedică.

Pentru călătoria noastră, relaxarea a fost primordială, așa că am rămas în cadrul stațiunii pe toată perioada șederii noastre, seduși de mâncarea și serviciul admirabil. Dar pentru cei orisicare doresc să vadă mai vartos din Bali, Chapung oferă un functie de mutare infruc-tuos, cu orar hotarat, pentru un criza ușor la centrul din Ubud, cu cafenelele sauca de sănătate, studiourile de yoga și faimoasa Pădure a Maimuțelor. Un alt functie de mutare îi deplasa pe oaspeții la terasele de orez direct vibrante Tegallalang, daca vizitatorii pot analiza magazinele de artizanat pline cu produse fabricate cladire sau pot a fauri o poza pe Instagram pe careva dintre numeroasele leagăne de pe terasă.

Chapung Sebali este mai vartos decât o stațiune de lux, este locul magistral pentru a te recrea de lumea exterioară și a te reconecta cu patima, cu cei dragi și cu vedea însuți. Fie că vă răsfățați cu arta nonfigurativa lor culinară, că vă răsfățați cu un masaj iertator sau pur și neamestecat vă bucurați de liniștea vilei sau a suitei dvs. private, Chapung Sebali prevesti un sejur de memorabil

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe