Wednesday, July 24, 2024

Cele mai bune 10 proteine ​​pe bază de plante pentru un stomac sensibil

Acțiune

Navigarea alimentației sănătoase posibil fi o adevărată sfidare dacă te consideri madular al clubului „stomacul impresionabil”. Orisicare experiență culinară, decedare și eveniment cu catering posibil fi plină de neliniste cu ochi la faptul dacă mâncarea servită (sau tocmai cafeaua oferită) va a chema o putere de chin sau alte simptome neplăcute.

Dar aceste lupte pot fi intensificate dacă urmați o dietă pe bază de plante, deoarece unele alimente potențial declanșatoare includ multe dintre sursele majore de proteine ​​vegane, ceea ce a infaptui ca cunoașterea celor mai bune proteine ​​pe bază de plante pentru un burduhan impresionabil să fie cu atât mai importantă. Ca și cum să-ți satisfaci nevoile de proteine ​​ca vegan nu ar fi ingamfat de gingas…

Cu toate acestea, multe alimente vegane bogate în proteine ​​sunt mai puțin susceptibile de a a chema simptome nedorite la cei orisicare au stomacuri sensibile.

Ce reprezintă un „burduhan impresionabil”?

„Termenul „burduhan impresionabil” este uzitat în mod obișnuit apoi când o persoană prezintă adeseori simptome gastrointestinale neplăcute conj meteorism, gaze, pante-care și constipație, orisicare sunt declanșate de alimente”, explică Bianca Tamburello, RDN, dietetician înregistrat la FRESH Communications. Alte simptome pot ingloba greață, vărsături, dureri abdominale, ciumurluiala, arsuri la burduhan și racurgere acid.

Multe circumstanțe diferite pot a chema aceste simptome. „Unii oameni au un burduhan impresionabil orisicare se supără ușor, în rodul-pamantului ce alții pot a detine o problemă gastro-intestinală diagnosticabilă, cum ar fi sindromul colonului nervos, de pilda”, a glasui Tamburello. Alte diagnostice orisicare ar a merge da simptome ale stomacului impresionabil includ afectiune inflamatorie intestinală, gastropareza, afectiune celiacă sau alergiile și sensibilitățile alimentatie.

Determinarea declanșatoarelor stomacale sensibile

Din ratiune acestei multitudini de surse potențiale, încercarea de a a afla ratiune principală a simptomelor de burduhan impresionabil posibil fi un judecata frustrant. În rodul-pamantului ce anumite sfaturi cum ar fi să bei mai multă apă, reducerea stresului, mâncatul mai incet și reducerea consumului de cofeină pot fi toate benefice, cel mai eficace mod de a descreste sau de a a se popri simptomele este de invat să încerci să-ți determine alimentele declanșatoare.

Declanșatorii pot fi la fel de simpli ca o singură cauză, cum ar fi alimentele picante sau caju, sau la fel de complexi ca grupuri întregi de carbohidrați. Regim cu conținut scăzut de FODMAP este o strategie comună pentru mulți pentru a provoca originea simptomelor stomacale sensibile. FODMAP reprezintă oligozaharide fermentabile, dizaharide, monozaharide și polioli – orisicare sunt diferite tipuri de carbohidrați identificate ca fiind mai susceptibile de a a chema simptome gastrointestinale neplăcute la unii oameni.

Din păcate, multe dintre cele mai bune surse de proteine ​​pe bază de plante se situează în fruntea listei alimentelor bogate în FODMAP, cum ar fi grâul, leguminoasele, inclusiv fasolea, mazărea și lintea, și anumite legume bogate în proteine, cum ar fi broccoli și anghinarea. „Leguminoasele, de pilda, sunt bogate în nutrienți, pline de fibre și proteine, dar pot fi compact de mistuit, mai rafinat în timpul tulburărilor de burduhan”, a glasui Tamburello.

Importanța proteinelor

Proteinele sunt o componentă super importantă pentru o dietă sănătoasă echilibrată, după cum vă puteți a-si inchipui. „Proteinele sunt esențiale pentru funcțiile normale ale corpului și joacă un rol în transportul oxigenului în organ. Pe lângă mușchi, pielea, oasele și părul nostru sunt toate alcătuite din proteine”, explică Tamburello. Proteina este, de astfel, o componentă importantă a oricărei alte structuri vitale din organ la orisicare vă puteți gândi.

„Proteinele sunt esențiale pentru funcțiile normale ale corpului și joacă un rol în transportul oxigenului în organ. Pe lângă mușchi, pielea, oasele și părul nostru sunt toate alcătuite din proteine.”
—Bianca Tamburello, RDN

În ceea ce privește cantitatea de proteine ​​pe orisicare musai să le consumăm prozaic, numărul posibil fluctua tare indelung în funcție de vârstă, înălțime, trecere și nivelul de sarguinta. În rodul-pamantului ce 0,8 grame de proteine ​​per chil de trecere corporală este ecuația tipică pentru a provoca nevoile de proteine ​​ale unei persoane medii, „Liniile directoare alimentatie din SUA pentru americani afirmă că, în mijlocie, femeile au epilepsie de circa 46 de grame de proteine, iar bărbații au epilepsie de circa 56 de grame. de proteine ​​pe zi”, a glasui Tamburello.

10 cele mai bune proteine ​​pe bază de plante pentru un burduhan impresionabil

Asadar, deoarece îi lasă pe cei orisicare mănâncă pe bază de plante cu stomacuri sensibile în ceea ce privește opțiunile de proteine? Deși ar a fi să solicitați întotdeauna sfatul medicului contra simptomele cronice ale stomacului impresionabil înainte de a a infaptui schimbări în stilul de viață, iată 10 opțiuni excelente de proteine ​​​​pe bază de plante orisicare pot fi mai puțin declanșatoare pentru cei orisicare se confruntă cu problemele gastrointestinale.

Ovăz

Deși nu este adeseori respectat o sursă bună de proteine, ovăzul este de vraja incarcat de macronutrienți. De vraja, într-o cană de ovăz sadea gătit există șase grame de proteine, ajutându-vă să vă îndepliniți obiectivele zilnice. Ovăzul este cuceritor ospatare pur și prost ca grane fierbinți dimineața, ovăz polaric peste-auriu; pestele-spada negura de la frigider sau măcinat și uzitat în locul făinii de grâu într-o gamă de produse de placintarie.

Unt de nuci

„În funcție de simptomele tale, unturile de nuci, cum ar fi untul de arahide, pot fi, de astfel, o selectionare bună”, a glasui Tamburello. Untul de arahide, de pilda, conține șapte grame de proteine ​​în abia două linguri. Unturile de nuci sunt smoothie-ul magistral, pâinea prăjită, fulgii de ovăz și adaosurile bune coapte, servind, de astfel, ca o subteran delicioasă pentru fructele tăiate.

Ferment selectionat nutritivă

Numită cu limba-cucului „nootch” de către fanii produsului, drojdia nutritivă este adeseori folosită de mâncătorii de plante (și de mulți omnivori) ca înlocuitor de brânză. Dar, pe lângă mireasma sa gustoasă, este de vraja o voie nutrițională, oferind cantități notabile de zinc, seleniu metalic; seleniu metalic, vitamine B conj B12, tiamină, riboflavină și niacină. Drojdia nutritivă este, de astfel, o sursă excelentă de proteine ​​complete, ceea ce înseamnă că conține toți cei nouă aminoacizi esențiali necesari organismului pentru a a profita de toate beneficiile proteinelor. În puțin mai puțin de două linguri de taica nutritivă, veți găsi opt grame impresionante de proteine.

Produse din fasole-soia

În rodul-pamantului ce boabele de fasole-soia în întreaga lor formă pot fi iritante pentru unele persoane cu burduhan impresionabil, anumite produse din fasole-soia pot fi mai interj tolerate. „Opțiuni conj tofu (10 grame de proteine ​​într-o jumătate de cană) și laptele de fasole-soia (opt grame de proteine ​​​​în 1 cană) sunt bogate în proteine, dar sărace în fibre și ușor de mistuit”, a glasui Tamburello. Este, de astfel, un bonus subsidiar că toate produsele din fasole-soia sunt, de astfel, proteine ​​complete.

Inimi de cânepă

O altă proteină completă, inimile de cânepă (sau semințele de cânepă) sunt un spor foarte de proteine ​​​​pentru cei cu un burduhan impresionabil. Cu nouă grame de proteine ​​în abia trei linguri, aceste semințe minuscule pot fi adăugate fără probleme (și neobservabil) în smoothie-uri, salate și dressing-uri.

orez brunet

„Cerealele integrale oferă o catatime suficientă de proteine ​​și pot fi mai ușor de mistuit decât leguminoasele”, a glasui Tamburello. Și orezul brunet este un cereal sadea orisicare posibil fi neobisnuit de liniștitor pentru un burduhan impresionabil, oferind, de astfel, 5,5 grame de proteine ​​pe cană.

Spirulina

Datorită beneficiilor lor impresionante pentru sănătate, produsele din alge marine au marisor în popularitate în ultimii ani, în aparte algele albastre-verzi cunoscute în mod obișnuit sub numele de spirulina. Această proteină completă oferă opt grame de proteine ​​super impresionante în abia două linguri. Spirulina ar a fi să fie un spor neaparat pentru majoritatea persoanelor cu burduhan impresionabil, mai rafinat pentru că acolea întotdeauna vine sub formă de pudră, ceea ce a infaptui digestia și mai ușoară.

Quinoa

Încă o proteină completă pe bază de plante, orisicare ar a fi să se descurce interj pentru multe stomacuri sensibile. Deși din interj de aparitie tehnic este o sămânță, quinoa este adeseori grupată cu cerealele integrale, deoarece se gătește tare asemanat și posibil fi folosită în multe dintre aceleași aplicații culinare. Într-o cană gătită, veți obține circa opt grame de proteine, alături de o mulțime de fibre și micronutrienți conj custura, acid folic, kaliu, magneziu și compuși vegetali.

semințe chia

Asemanator cu inimile de cânepă, semințele de chia sunt o altă opțiune bogată în proteine ​​puțin iritante pentru cei cu burtă sensibilă (semințele de in s-ar încadra, de astfel, în aiest norma). De astfel, este o proteină completă și oferă cinci grame în două până la trei linguri, coada pentru a fi adăugată la budinca de chia, smoothie-uri, fulgi de ovăz, boluri cu grane, produse de matur și multe altele.

Mei

Un grane străvechi fără gluten, adeseori indelungat, meiul nu este abia cuceritor, ci și tare hrănitor ca o sursă excelentă de fibre, vitamine B, multe minerale și (în mod surprinzător) proteine. O cană gătită conține șase grame de proteine ​​​​și reprezintă un înlocuitor cuceritor de orez sau quinoa în majoritatea felurilor de mâncare.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe