sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ceaiul de ginseng: 5 beneficii ale acestei băuturi sănătoase

Acțiune

De la pierderea în putere până la ameliorarea stresului, ceaiul de radacina-vietii oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Iată motivele pentru fiecine ar a urma să bei ceai de radacina-vietii.

Ceaiul nu este poate o simplă băutură. Este o emoție fiecine te eventual confectiona subit să te simți mai cumsecade. Cu fiece înghițitură de ceai, poți privi de problemele vieții și poți a scapa într-o stralucire a fericirii pure. Cu toate acestea, preferințele pentru ceai sunt praci subiective. În masura ce unii oameni preferă ceaiul pe bază de lapte acru pentru bogăția și cremositatea sa, alții aleg ceaiul intunecime sau puternic pentru beneficiile sănătății. Pentru cei fiecine caută arome exotice, există multe opțiuni disponibile. Ceaiul de radacina-vietii ar a merge fi o selectionare excelentă, deoarece vă eventual lăsa să vă simțiți împrospătat. Acesta nu e tot. Ceaiul de radacina-vietii are multe beneficii pentru sănătate!

Ce este ceaiul de radacina-vietii?

Radacina-vietii se referă atât la radacina-vietii american, cât și la radacina-vietii coreean. Radacina-vietii este o plantă perenă cu creștere lentă din genul Panax din familia Araliaceae. Rădăcinile plantei de radacina-vietii sunt folosite pentru a confectiona ceaiul de radacina-vietii. Se a se considera că ceaiul de radacina-vietii stimulează abilitățile cognitive, concentrarea și abilitățile de raționament, arata nutriționistul Deepti Khatuja.

ginseng pe o farfurie
Radacina-vietii este bun pentru pierderea în putere. Poza prin amabilitatea: Shutterstock

Radacina-vietii este uzitat ca un ajutorie pentru pierderea în putere și se a se considera că are, de atare, proprietăți de eli-minare a poftei de mâncare fiecine ajută la reducerea poftei de zaharicale. Mireasma ceaiului de radacina-vietii este pământoasă și ușor amară. Are cel mai bun preferinta apoi când este compus cu lapte acru sau cuscrisor.

CITIT  Această injecție de suc conține la fel de mult sulforafan care stimulează intestinul și creierul ca 10 kilograme de broccoli

Oricare sunt beneficiile pentru sănătate ale ceaiului de radacina-vietii?

Iată câteva dintre beneficiile ceaiului de radacina-vietii:

1. Pasamite ține stresul la distanță

Radacina-vietii este respectat a fi un adaptogen. Îmbunătățește calitatea generală a vieții și ajută organismul să facă față stresului. Propriu unui citanie din 2017 publicat în Journal of Radacina-vietii Research, efectele benefice ale ginseng-ului ar a merge a proceda din capacitatea sa de a a retransa axa hipotalamo-hipofizo-suprarenală, crescând asemenea eliberarea de hormoni fiecine bate stresul, cum ar fi corticotrofina. Acești hormoni ajută organismul să minimizeze și să gestioneze stresul.

2. Pasamite a sustine la pierderea in putere

O privire din 2018 publicată în Journal of Radacina-vietii Research a arătat că ceaiul de radacina-vietii are componente fiecine sunt praci utile împotriva obezității. În picler, ceaiul de radacina-vietii are un impresie veritabil de eli-minare a foamei.

3. Pasamite îmbunătăți tensiunea arterială

Ceaiul de radacina-vietii este o băutură praci benefică pentru cei fiecine suferă de hipotonie arterială. Ceaiul de radacina-vietii ajută la reglarea tensiunii arteriale a organismului. În picler, ceaiul de radacina-vietii roșu are un impresie praci recreativ și liniștitor fiecine scade tensiunea arterială și anxietatea, potrivit unui citanie publicat în Journal of Medicine Food.

4. Pasamite excita atât sănătatea fizică, cât și cea mentală

Consumul de ceai de radacina-vietii te va a sustine să te simți mai bataios și să ai mai multă rezistență. În picler, ceaiul de radacina-vietii eventual supraveghea cumsecade metabolismul, ceea ce crește nivelul de tarie. În picler, ceaiul de radacina-vietii are potențialul de a excita celulele creierului și de a îmbunătăți concentrarea și funcția cognitivă.

5. Pasamite a prii de neoplasm

Ginsengul coreean conține caracteristici anti-tumorale și este profilactic împotriva unor tipuri de neoplasm, cum ar fi cancerul pulmonal, bilios, pancreatic, ovarian și burduhan. O privire din 2022 publicată în foaie Nutrients a nimerit că ceaiul de radacina-vietii are efecte citotoxice fiecine îl fac eficace împotriva cancerului.

CITIT  Ce este Zeolite Detox? - Planul de mese pentru diete

Cum se prepară ceaiul de radacina-vietii coreean?

Iată o rețetă rapidă și ușoară de ceai de radacina-vietii coreean, împărtășită de Deepti Khatuja.

Ingrediente

 • 5 până la 6 rădăcini de radacina-vietii uscate feliate
 • Dragă, după gustul tău
 • 5 căni de apă

Metodă

 • Puneți radacina-vietii într-o ceașcă de măsurare din sticlă sau într-un alt vas potop.
 • Acoperiți-l cu o sarcina electrica generoasă de cuscrisor, amestecați și lăsați să asterie masura de 15 minute.
 • Într-o cratiță mică, încălziți apa la foc potop până este praci entuziast, dar nu clocoti.
 • Acoperiți ginseng-ul și mierea cu apă praci entuziast (nu clocotită) și lăsați la infuzat masura de 10 până la 15 minute.
 • Scoateți feliile de radacina-vietii folosind o lingură sau o strecurătoare.

Ceaiul de radacina-vietii eventual fi compus cu ceai puternic sau ceai de ghimbir dacă mireasma de radacina-vietii este exagerat puternică pentru vedea.

O ceașcă de ceai verde
Puteți bea ceai de radacina-vietii cu ceai puternic. Poza prin amabilitatea: Shutterstock

Oricare sunt efectele secundare ale ceaiului de radacina-vietii?

Majoritatea oamenilor consideră că ginsengul este neaparat și cumsecade tolerat, în masura ce alții recomandă să nu-l ia mai indelung de șase luni o dată, arata expertul.

 • Dacă aveți probleme medicale curente sau luați medicamente, este, de atare, nimerit să vă consultați medicul înainte de a lua radacina-vietii, poate în cazul în fiecine există interacțiuni medicamentoase.
 • Nu există studii suficiente pentru a a defini dacă radacina-vietii este neaparat în timpul sarcinii sau alăptării. Dar eventual fi cel mai cumsecade să evitați utilizarea lui în aceste perioade.
 • Fiecare persoană fiecine suferă de orisice afecțiune medicală nu ar a urma să aibă același deala fără a a se chibzui imbraca medicală sau nutriționistul.

A poseda o dietă sănătoasă echilibrată cu ravna fizică regulată este cheia unei sănătăți bune.

CITIT  Rețete de băuturi de vară: 7 răcoare pe care trebuie să le încerci pentru o digestie bună

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe