Sunday, April 21, 2024

Ce trebuie să știți despre noul supercip și arhitectură AI Blackwell de la NVIDIA

Acțiune

NVIDIA, o avangardă pe piața AI și GPU, a anunțat proaspat lansarea celei mai recente inovații, GPU-ul Blackwell B200, împreună cu omologul său mai tare, super-cipul GB200, conj și alte instrumente impresionante fiecare alcătuiesc arhitectonie Blackwell. . Aiest anunț marchează un neinsotit înainte evocator în capabilitățile de procesare AI, consolidând poziția influentă a NVIDIA într-o industrie foarte de competitivă. Introducerea Blackwell B200 și GB200 vine într-un ceas în fiecare cererea pentru soluții AI mai avansate este în creștere, NVIDIA fiind pregătită să răspundă neocolit acestei cereri.

Blackwell B200: O nouă eră în procesarea AI

În centrul celei mai recente inovații NVIDIA se află GPU-ul Blackwell B200, o stupefiere a ingineriei fiecare se mândrește cu o duium de procesare FP4 fără precedenta de 20 de petaflopi, susținută de 208 miliarde de tranzistori uimitoare. Aiest supercip este o dovadă a urmăririi neobosite de către NVIDIA de excelență tehnologică, stabilind noi standarde în domeniul procesării AI.

În comparație cu predecesorii săi, GPU-ul B200 reprezintă un neinsotit statuar atât în ​​ceea ce privește eficiența, cât și performanța. Angajamentul perpetuu al NVIDIA față de inovatie este categoric în capacitatea acestui nou cip de a gestiona modelele AI la scară largă mai eficace decât oricând. Această eficiență nu este oarecum în ceea ce privește velocitate de procesare, ci și în ceea ce privește consumul de vigoare, un conditie esențial pe piața actuală conștientă de societate.

Revoluția NVIDIA în tehnologia chipului AI se reflectă și în prețul Blackwell B200, fiecare este determinat provizoriu între 30.000 USD și 40.000 USD. În rodul-pamantului ce iest preț subliniază capacitățile avansate ale cipului, semnalează și încrederea NVIDIA în valoarea pe fiecare aceste supercipuri o aduc sectorului AI în continuă evoluție.

Supercipul GB200: Power Duo

NVIDIA a introdus, de asemanator, supercip-ul GB200, o combinație de GPU-uri duale Blackwell B200 sinergizate cu un procesor Grace. Aiest tertet tare reprezintă un inaintare revoluționar în domeniul supercalculaturii AI. GB200 este mai indelung decât o simplă sumă a părților mijloc; este o legatura coerentă concepută pentru a a trata cele mai complexe și solicitante sarcini AI.

GB200 se remarcă prin capabilitățile mijloc uimitoare de performanță, în sui-generis în sarcinile de treaba de inferență cu modele de limbă multime (LLM). NVIDIA raportează că GB200 oferă performanțe de până la 30 de ori mai holba decât predecesorul său, modelul H100. Aiest neinsotit cuantic în registru de performanță este un reper limpede al potențialului GB200 de a revoluționa peisajul procesării AI.

Decinde de performanțele mijloc brute, supercipul GB200 stabilește și un nou model în ceea ce privește eficiența energetică și a costurilor. În comparație cu modelul H100, ista prevesti să reducă evocator atât costurile operaționale, cât și consumul de vigoare. Această eficiență nu este oarecum o creare tehnică, ci se aliniază și cu cererea în creștere pentru soluții de schepsis durabile și rentabile în AI.

Progrese în conectivitate și rețea

Motorul de evolutie de a doua generație al GB200 joacă un rol esențial în îmbunătățirea calculului, lățimii de bandă și dimensiunii modelului. Prin optimizarea reprezentării neuronilor de la opt la scaun biți, motorul dublează incontestabil capacitatea de schepsis, lățimea de bandă și dimensiunea modelului. Această inovație este esențială pentru gestionarea complexității și a dimensiunii tot mai holba a modelelor AI, asigurându-se că NVIDIA rămâne în fruntea cursei AI.

Un inaintare important în GB200 este comutatorul NVLink îmbunătățit, conceput pentru a îmbunătăți în mod evocator comunicarea între GPU. Această inovație aproba un stric mai inaltat de eficiență și scalabilitate în configurațiile multi-GPU, abordând una dintre provocările intinzator în calculul de înaltă performanță.

Una dintre cele mai critice îmbunătățiri ale arhitecturii GB200 este reducerea substanțială a supraîncărcării de incunostintare, în sui-generis în configurațiile cu mai multe GPU. Această eficiență este crucială în optimizarea performanței modelelor AI la scară largă, inde comunicarea între cipuri samite fi adeseori un blocaj. Prin reducerea la minim a acestei sarcini, NVIDIA asigură că mai multă duium de schepsis este direcționată către sarcinile de procesare reale, făcând operațiunile AI mai raționalizate și mai eficiente.

GB200 NVL72 (NVIDIA)

Puterea ambalajului: Rack-ul NVL72

Pentru companiile fiecare doresc să cumpere o suma multime de GPU, rack-ul NVL72 apare ca o intregire semnificativă la arsenalul NVIDIA, exemplificând designul de ultimă generație în calculul de înaltă desime. Aiest rack răcit cu cash este planuit pentru a găzdui mai multe procesoare și GPU-uri, reprezentând o soluție robustă pentru sarcini intensive de procesare AI. Integrarea răcirii cu cash este o dovadă a abordării inovatoare a NVIDIA de a fabrica față provocărilor termice generate de mediile de schepsis de înaltă performanță.

Un epitet intinzator al rack-ului NVL72 este capacitatea sa de a a indura modele AI foarte de holba, cruciale pentru aplicații avansate în domenii conj procesarea limbajului firesc și viziunea computerizată. Această gabarit de a găzdui și de a a suci în mod eficace modele colosale AI poziționează NVL72 ca o componentă critică a infrastructurii în domeniul cercetării și dezvoltării de ultimă oră AI.

Rack-ul NVIDIA NVL72 este setat să fie integrat în serviciile cloud ale marilor corporații tehnologice, inclusiv Amazon, Google, Microsoft și Oracle. Această inglobare înseamnă un pas plutonier major în a fabrica puterea de procesare AI de înaltă insusire mai accesibilă pentru o gamă mai largă de utilizatori și aplicații, democratizând asadar accesul la capabilități avansate de AI.

Decinde de procesarea AI în vehicule AI și robotică

NVIDIA își a spori priceperea tehnologică decinde de tărâmurile tradiționale de schepsis în sectoarele vehiculelor cu inteligență artificială și robotică umanoidă.

Proiectul GR00T și Jetson Thor stau în fruntea aventurii NVIDIA în robotică. Proiectul GR00T își intentiona să ofere un sablon de bază pentru roboții umanoizi, permițându-le să înțeleagă limbajul firesc și să emuleze mișcările umane. Împreună cu Jetson Thor, un regim pe cip conceput sui-generis pentru robotică, aceste inițiative marchează ambiția NVIDIA de a constitui mașini autonome capabile să îndeplinească o gamă largă de sarcini cu intervenție umană minimă.

O altă curs interesantă este că NVIDIA a introdus o simulatie a unui slujba de schepsis cuantic. Deși nu este conectat neocolit la un ordinator cuantic adevar, iest slujba utilizează cipurile AI ale NVIDIA pentru a a se fatarnici mediile de schepsis cuantic. Această inițiativă oferă cercetătorilor o platformă pentru a a lega și a se implini soluții de schepsis cuantic fără a fi necesitate de resurse costisitoare și rare de schepsis cuantic. Privind în perspectivă, NVIDIA intenționează să ofere intrare la computere cuantice terțe, marcând incursiunea sa într-unul dintre cele mai avansate domenii ale calculului.

NVIDIA continuă să remodeleze peisajul AI

Introducerea de către NVIDIA a GPU-ului Blackwell B200 și a supercipului GB200 marchează încă un ceas de evolutie în domeniul inteligenței artificiale. Aceste progrese nu sunt simple actualizări incrementale; ele reprezintă un neinsotit evocator în capacitățile de procesare AI. Blackwell B200, cu puterea și eficiența sa de procesare de neegalat, stabilește un nou stadiu de referință în industrie. Supercipul GB200 ridică și mai indelung iest stas, oferind performanțe fără precedenta, în sui-generis în modelele AI la scară largă și în sarcinile de treaba de inferență.

Implicațiile mai a intinde ale acestor dezvoltări se extind cu indelung decinde de portofoliul NVIDIA. Ele semnalează o deviere a capacităților tehnologice disponibile pentru dezvoltarea AI, deschizând noi căi pentru inovatie în diferite sectoare. Prin îmbunătățirea semnificativă a puterii de procesare, concentrându-se și pe eficiența energetică și scalabilitate, seria Blackwell de la NVIDIA a se aseza bazele pentru aplicații AI mai sofisticate, durabile și accesibile.

Aiest neinsotit înainte al NVIDIA este posibil să accelereze progresele în domeniul inteligenței artificiale, conducând industria către aplicații mai complexe, din lumea reală, inclusiv vehicule compatibile cu inteligența artificială, robotică avansată și oblu explorări în simulările de schepsis cuantic. Impactul acestor inovații va fi resimțit în peisajul tehnologic, provocând paradigmele existente și deschizând calea către un viitorie în fiecare potențialul AI este finit oarecum de imaginație.

(eticheteToTranslate)Vedere AI

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe