Thursday, May 23, 2024

Ce este Super Marți? De ce contează și ce să urmărești

Acțiune

Cea mai puhoi zi a campaniei primare din aiest an se apropie, deoarece 16 state votează în concursurile cunoscute sub numele de Super Marți.

Alegerile sunt un vreme esential pentru președintele Biden și Donald Trump, orisicine sunt copleșitorii favoriți pentru nominalizările prezidențiale democrate și, respectiv, republicane. Fiind ziua cu cei mai mulți delegați la miză, performanțele iele ale lui Biden și Trump i-ar atasa indelung de a face nominalizatul partidului lor.

Concursul se va desfășura din Alaska și California până în Virginia și Vermont. Și, în rodul-pamantului ce cea mai puhoi dotatie a atenției se va a masa pe concursul prezidențial, marți sunt și alte alegeri importante.

Câteva lucruri de urmărit:

Trump continuă să se rostogolească?

Până actualmente, primarul prezidențial republican a fost un snoozer.

Fostul președinte a dominat primejdie și ultimul său concurent crucial din cursă, fostul său legat la ONU, Nikki Haley, se luptă să țină pasul. Ea a defunct primarul din 27 faur din Michigan cu biban-soare; 40 de puncte procentuale. Ea și-a defunct curat și statul natal, Carolina de Sud, daca a fost aleasă de două ori carmuitor, cu biban-soare; 20 de puncte procentuale.

Pe măsură ce primejdie se îndreaptă contra Super Marți, animozitate vastă pare făcută pe măsură pentru ca Trump să obțină un acont de netrecut pe Haley. Dota lui a sporit presiunea peste lui Haley pentru a renunța, iar o altă biruinta puhoi ar a se cuveni fi un picatura crucial în favoarea lor.

Haley a pus în bancă o sumă considerabilă de bani pentru campanie și a vorbi că intentiona să rămână în cursă până la Convenția Națională Republicană din cuptor, în cazul în orisicine delegații de colo au de gând să-l numească legal pe Trump pe fondul problemelor mijloc legale. Dar ea a văzut o dotatie din sprijinul ei pecuniar slăbind proaspat – ​​organizația Americans For Prosperity, susținută de cofondatorul miliardar Charles Koch, a anunțat că va înceta să mai cheltuiască în numele ei după Carolina de Sud.

S-ar a se cuveni să nu-și permită o altă nimicire uriașă.

Absolvenții de insusire continuă să se întoarcă împotriva lui Trump?

Intre victoriile majore ale lui Trump în aiest vreme procator a fost un jalon de prevenire notabilitati pentru brumarel: a avere rezultate slabe cu alegătorii primari cu studii universitare.

La alegerile primare din New Hampshire și Carolina de Sud, APVoteCast a dezvelit că absolvenții de insusire l-au selectionare pe Haley în detrimentul lui Trump. Circa două treimi dintre alegătorii din ambele state orisicine au absolvit școala după insusire au votat pentru fostul carmuitor al Carolinei de Sud.

În Carolina de Sud, Trump a câștigat suburbiile, dar nu cu aceeași proportie cu dominația sa în orașele a scadea și zonele rurale, împărțind în esență votul cu Haley.

Una dintre cele mai a intinde întrebări de marți este dacă Trump pesemne începe să repare acea ruptură. Slăbiciunea cu absolvenții de insusire și în suburbiile în orisicine se grupează a fost un cauza solemnel pentru orisicine Trump a defunct în fața lui Biden în 2020.

Oare Biden pierde capăt îndoielilor?

Oricât de trantor a fost primarul prezidențial republican, cel democratic a fost și mai liniștit. Biden are multe probleme politice orisicine îl avea în jos în sondajele de socoata publică, dar nu, până actualmente, la secțiile de alegere primare.

Singura scădere de viteză a sosire în Michigan, daca o încercare organizată de a alege „neangajat” la primare de colo pentru a blama împotriva sprijinului lui Biden pentru Israel în timpul războiului din Insecta a strâns 13% din voturi, o importanta puțin mai puhoi decât a obținut această opțiune în ultima perioadă. primare sub un președinte democratic orisicine caută realege, Barack Obama, în 2012.

Singurul greutate inrudit aranjat anti-Biden din calendarul Super Marți este careva unificat în ultimul vreme de către câteva grupuri de stânga din Colorado, joi, pentru a alege „ne-angajați”, inrudit campaniei din Michigan. Circa 700.000 de locuitori din Colorado au votat inca la primarul prin corespondență.

Celelalte obstacole sunt cei doi oponenți primari ai președintelui, orisicine încă nu au depășit o cifră scăzută împotriva lui, reprezentantul american Dean Phillips din Minnesota și autorul de autoajutorare Marianne Williamson, orisicine și-a reînviat campania suspendată după ce a smintit un surprinzător 3% a votului procator din Michigan.

Un alt cerine GOP în Texas

Texas Atty. Generalul Ken Paxton a supraviețuit anul anterior unei demiteri conduse de propriul său tabara. Acusi intentiona răscumpărare, iar Trump îl ajută.

Demiterea a rezolvare din necazurile legale ale lui Paxton. El se confruntă cu un hotarare în prier pentru acuzații de fraudă în fond de secu și o anchetă federală suplimentară de corupție din mobil acuzațiilor că și-a vechi biroul pentru a usura un danuitor de campanie orisicine a sedere la principiu acuzațiilor de destituire.

Paxton vizează biban-soare; 30 de parlamentari de sedere republicani în primare, inclusiv președintele Camerei Camerei, Dade Phelan. Paxton încearcă, de invar, să elimine trei judecători republicani de la curtea de strigare conservatoare a statului orisicine au votat pentru limitarea puterilor procurorului public.

Paxton a fost un susținător hotarat al lui Trump, inclusiv încercările fostului președinte de a-și răsturna pierderea în alegerile din 2020, iar Trump îl ajută pe Paxton în campania sa primară. Epurarea din Texas va fi un cerine pentru ceea ce alegătorii republicani prețuiesc cel mai indelung la oficialii lor aleși.

Pot candidații din Carolina de Sever să unească partidele?

Cea mai puhoi dotatie a țării și-a selectionare guvernatorii la alegerile din pleaca anului 2022, dar Carolina de Sever se pregătește pentru o cursă intensă în această toamnă. Principalii partide pentru locul dezrobit de guvernatorul democratic Roy Cooper, cu scadenta meschin, vor a urma să demonstreze capacitatea de a-și uni partidele în primare.

Atty. Generalul Josh Stein are aprobarea lui Cooper. Principalul adversar al lui Stein este un fost judecător ortac al Curții Supreme de sedere, Mike Morgan.

Principalul cirac republican este lt.guvernatorul Mark Robinson, orisicine a fost o figură dezbinătoare pentru că a criticat vocal predarea problemelor LGBTQ+ în timpul educației sexuale și pentru comentariile la o biserică că creștinii sunt „chemați să fie conduși de bărbați”. Oponenții săi, trezorierul de sedere Dale Folwell și avocatul Bill Graham, spun că Robinson este tocmai polarizator pentru a câștiga în brumarel.

Robinson a smintit sprijinul lui Trump anul anterior, dar merită să urmăriți dacă el prezintă aceleași slăbiciuni ca fostul președinte în rândul alegătorilor din suburbii cu studii universitare. Campania de realegere a lui Biden vizează Carolina de Sever, deoarece consideră că acei alegători îl pot a sprijini să-l învingă pe Trump colo.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe