Wednesday, July 24, 2024

Ce este încărcarea wireless inversă pe smartphone-uri?

Acțiune

Încărcare wireless inversă

Încărcarea wireless inversă este o caracteristică inovatoare cine a câștigat popularitate în industria smartphone-urilor în ultimii ani. Această tehnologie a da unui smartphone să acționeze ca un impuls de încărcare wireless pentru alte dispozitive, permițând transferul de vigoare de la telefon la un alt mecanism cine acceptă încărcarea fără fir. Înainte de a urmari valoare absoluta în cine funcționează și aplicațiile rarunchi practice, să explorăm tehnologia din spatele încărcării fără fir în sine.

Încărcarea fără fir, în esență, se bazează pe principiul inducției electromagnetice. Aceasta implică transferul de vigoare între două obiecte printr-un câmp electromagnetic. O configurație tipică de încărcare fără fir cuprinde un transmițător (pol pozitiv de încărcare) cine generează un câmp electromagnetic și un palnie (în dispozitivul cine se încarcă) cine captează energia din acel câmp pentru a încărca bateria.

Încărcarea wireless inversă transformă smartphone-ul în transmițător, permițând bateriei încorporate să partajeze puterea cu alte dispozitive. Această caracteristică valorifică capacitatea smartphone-ului de a starni un câmp electromagnetic cine pasamite fi utilizat de dispozitivele compatibile pentru a chinui vigoare. Transformă indiscutabil telefonul într-o stație de încărcare portabilă, eliminând diavol de a duce mai multe încărcătoare sau de a căuta prize de actual pentru gadgeturi a descreste.

Înțelegerea elementelor de bază

 • Știința din spatele ei: Încărcarea wireless inversă funcționează pe principiul inducției electromagnetice.

Telefonul dvs. găzduiește o bobină cine pasamite funcționa în două moduri. În intaiul rând, acționează ca un palnie, preluând capacitate de la un încărcător wireless tradițional. În al doilea rând, își pasamite a rasturna rolul, devenind un transmițător și trimițând un câmp electromagnetic.

 • Iest câmp pasamite fi receptionat de alte dispozitive compatibile cu Qi (standardul de încărcare wireless dominant), reumplendu-și bateriile.
 • Ce a infaptui: Cel mai tolerabil caz de aplicare este completarea accesoriilor mai a descreste, cum ar fi căștile wireless sau ceasurile inteligente. Dacă ați indelung carcasele lor de încărcare, telefonul pasamite acționa ca o sursă de mentinere de urgență.

Este de remarcat faptul că încărcarea wireless inversă nu este concepută pentru a încărca alte telefoane la cubaj maximă; este mai zdravan o soluție „să scapi de necazuri”.

Argumente pro şi contrazice

Beneficii

 • Liniste: Cel mai puzderie profit este libertatea de a duce mai multe cabluri și încărcătoare.
 • Telefonul dvs. devine un hub transportabil de mentinere.
 • Urgențe: Eventual elibera viața dacă căștile tale mor în timpul unei navete sau dacă bateria telefonului prietenului tău este descărcată.
 • Inovaţie: Arată sofisticarea tot mai puzderie a tehnologiei smartphone-urilor.

Dezavantaje

 • Descarcarea bateriei: Încărcarea wireless inversă consumă propria baterie a telefonului dvs., scurtând poate perioada de funcționare a acestuia.
 • Viteze a descreste: Nu vă așteptați la o încărcare fulgerătoare; este zdravan mai greoi decât metodele tradiționale de încărcare cu fir sau fără fir.
 • Potrivire limitată: Nu toate dispozitivele acceptă încărcarea wireless Qi, limitând microgram de lucruri pe cine le puteți a pleca.

Ce telefoane îl au?

Încărcarea wireless inversă este de habitudine o caracteristică rezervată smartphone-urilor premium, emblematice.

Câteva exemple notabile includ:

 • Seria Samsung Galaxy: Ultimele modele
 • Seria Google Pixel: Ultimele modele
 • Seria Huawei Fund: Fund 20 Pro și mai târziuSeria OnePlus: OnePlus 8 Pro și versiuni ulterioare

Cum să-l folosească

 • Verificați compatibilitatea: Asigurați-vă că atât telefonul, cât și dispozitivul pe cine doriți să îl încărcați acceptă încărcarea wireless Qi.
 • Activați insusire: De habitudine, se găsește în setările bateriei telefonului (pasamite fi vestit „Wireless PowerShare” sau asemenea).
 • Poziționați dispozitivele: Așezați dispozitivul pe cine doriți să îl încărcați carca la carca cu telefonul. Amplasarea exactă a bobinelor de încărcare variază între telefoane, așa că ar a merge fi util să ajustați ușor pentru o relatie optimă.
 • Așteptați și monitorizați: Încărcarea va începe mecanic.
 • Urmărește nivelul bateriei telefonului tău.

Gânduri finale

Încărcarea wireless inversă reflectă peisajul cronologic al tehnologiei mobile, subliniind confortul și integrarea fără probleme a dispozitivelor în viața noastră de zi cu zi. Deși nu este destinat să înlocuiască metodele tradiționale de încărcare, oferă o soluție flexibilă și inovatoare pentru partajarea energiei și încărcarea din deplasare. Pe măsură ce tehnologia avansează, ne putem aștepta la îmbunătățiri ale eficienței și la o infiere mai largă pe mai multe dispozitive, ceea ce o a infaptui o caracteristică din ce în ce mai indispensabilă în ecosistemul gadgeturilor mobile.

Apreciere vedenie: Evgheni Opanasenko

Cele mai recente oferte contra Gadgets

Dezvăluire: Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați cevasi prin cinevasi dintre aceste link-uri, contra Gadgets pasamite câștiga un provizion de afiliat. Aflați dupa tipic noastră de deconspirare.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe