vineri, aprilie 12, 2024

Cazul cuplului din LA pune în lumină respingerea vizelor de imigrant

Acțiune

Curtea Supremă va a asculta luna sinodica viitoare argumente orale în cazul unui bărbat din Los Angeles căruia i s-a refuzat o catastif viguros după ce s-a căsătorit cu un cetățean american, în dotatie din mobil tatuajelor rarunchi.

Înaintea audierii, alți o duzină de cetățeni americani au depus declarații joi în fiecine detaliază felul în fiecine viețile lor au fost devastate în mod asemanator de refuzul vizelor consulare. Avocații cred că mii de familii s-ar a merge gasi în situații similare.

Lui Luis Acensio Cordero i s-a refuzat aspira pentru a se întoarce în SUA din El Salvador și a fost osebi de soția sa, Sandra Muñoz, din 2015. Cuplul a dat în judecată, argumentând că guvernul federativ i-a încălcat dreptul constituțional la căsătorie și la un hotarare just prin negarea lui Acensio. aspira fără a a propune o explicație în scopot eficace.

Avocații administrației Biden au susținut că dreptul lui Muñoz la căsătorie nu a fost încălcat deoarece ea și Acensio ar a merge trăi în pleaca SUA

Înalta instanță va investigatie dacă refuzul unei vize pentru soțul fiecine nu este cetățean al unui cetățean american „afectează un curiozitate constituțional favorit al cetățeanului” și, dacă da, dacă notificarea unui solicitator de viză că a fost respectat intole-rabil este suficientă ca hotarare just.

Dacă instanța este de partea lui Muñoz, alte familii ar a merge poseda dreptul la unele explicații impotriva motivul pentru fiecine li s-au refuzat vizele.

Avocații ei se tem că, dacă instanța este de partea administrației Biden, fostul președinte Trump, dacă va fi reales, ar a servi autoritatea pentru a a legitimiza din nou interdicțiile generale ale persoanelor din anumite țări.

CITIT  Companiile de criptomonede din Argentina au la dispoziție 45 de zile pentru a se înregistra la CNV

Membrii Congresului, foști oficiali ai Departamentului de Secu Internă și foști ofițeri consulari s-au numărat intre zecile de părți fiecine au depus documente ale prietenului instanței în sprijinul lui Muñoz și Acensio și fiecine au trebuincios instanței să susțină protecțiile de bază ale procesului just.

„Majoritatea covârșitoare a adjudecării vizelor implică exercitarea unei discreții adeseori largă a ofițerilor consulari individuali, fiecine reflectă propriile opinii și părtiniri personale, în cadrul statutului sau regulamentului pe fiecine îl pun în folosire”, au inscris opt foști ofițeri consulari, inclusiv David Strashnoy, fiecine a slujba în Mexic și Rusia din 2006 până în 2015. „În scopot ce majoritatea ofițerilor consulari își exercită discreția în mod echilibrat, cateodata deciziile ofițerilor consulari de a a tagadui vizele sunt arbitrare și capricioase, bazate pe dezinformare sau neînțelegeri, sau bazate pe stereotipuri.

„Așadar, este dare de o oaresicine paza judiciară, cel puțin apoi când un respingere al vizei implică interesele fundamentale ale americanilor”, au inscris ei.

Treizeci și cinci de democrați ai Camerei, conduși de deputații Pramila Jayapal (D-Wash.) și Linda T. Sánchez (D-Whittier), au susținut că a a sustine în numele alegătorilor lor – o funcție de bază a Congresului – este nerealizabil apoi când agențiile refuză să furnizați informații impotriva motivul pentru fiecine o pretentie de viză a fost respinsă.

Cu ani în urmă, reprezentantul Judy Chu (D-Monterey Park) a trebuincios Departamentului de Demnitate un raționament amanuntit cu atentie la refuzul lui Acensio, dar nu i s-a dat niciunul, „făcându-l pe imputernicit în imposibilitatea de a-și a ajutora alegătorii”, se arată în incuiat. După ce cuplul a dat în judecată, ei au aflat că guvernul federativ credea că el era un madular al unei bande MS-13, pe structura economica în dotatie a unei analize a tatuajelor rarunchi.

CITIT  Persoanele transgender și nonbinare ar fi mai bine protejate de hărțuire dacă noul proiect de lege devine lege

Organizația non-profit de susținere a imigranților International Refugee Assistance Project și American Families United au recoltare poveștile altor familii aflate în situații similare și le-au prescurtat într-un prescurtat transmis instanței joi.

Cazurile includ alții cărora li s-au refuzat vize după ce ofițerii consulari au pus sub semnul întrebării semnificația tatuajelor lor, cupluri fiecine au fost forțate să locuiască în străinătate în țările pe fiecine SUA le consideră periculoase și soții imigranți fiecine au selectionare să spre conspirativ în SUA pentru a se convoca cu familia și acusi se tem. surghiun. Un bărbat căruia i s-a refuzat aspira a fost posterior vizat de bande și de poliție în El Salvador, a dezertor în SUA și a fost dezrobit pe cauțiune în scopot ce urmărea adapost.

Familiile incluse în brief „au fost dornice ca Curtea Supremă să aibă informațiile în fața lor, invar încât să înțeleagă că nu este discurs exclusiv impotriva familia Muñoz”, a fatis Melissa Keaney, un avocat al Proiectului Internațional de Asistență pentru Refugiați.

„Nu tocmai că au refuzul acestor vize, dar nu au nicio noema reală de ce”, a spus ea. „Sunt lăsați exclusiv să ghicească, iar acesta într-adevăr agravează frustrarea și traumatism pe fiecine le experimentează din contestare.”

Intre exemple se numără cucoana F, un cetățean american fiecine a dezertor din Afganistan verificat de talibani împreună cu familia ei când era copil din flori și a mare în California. Ea l-a uzual pe soțul ei, domnul R, în scopot ce vedere familia extinsă în Afganistan în 2010. Cuplul a fost recunoscut în dosarele judiciare cu primele lor inițiale pentru a-și a favoriza confidențialitatea.

CITIT  Judecătorul acceptă proces pentru mitingurile GOP anulate în două orașe din California

Deoarece soțul ei nu a tare să obțină o viză, ea l-a vizitat de-a lungul anilor și s-a întors în SUA pentru a le naște copiii. Dama F se gasi în Afganistan când talibanii au reluat controlul deasupra țării în 2021. Familia ei a fost evacuată, dar ținută la o bază militară americană din Kosovo scopot de acolea un an, înainte ca soțului ei să i se refuze aspira din motive de aparare, fără alte explicații.

Rezumatul instanței a menționat, de intocmai, Sloane Arias din Los Angeles și soțul ei, Otto Sandoval-Gonzalez, fiecine s-a născut în El Salvador. La fel ca Muñoz și Acensio, cuplul a curgere în El Salvador pentru interviul consular al lui Sandoval-Gonzalez și a fost chestionat pe amplu dacă poseda aproximativ afiliatie a unei bande. I s-a refuzat aspira pentru SUA din motive de aparare, fără alte explicații.

Arias s-a întors în SUA fără soțul ei, s-a camin la părinții ei din mobil tensiunii financiare fiecine a efect și îl vede exclusiv intamplator, când pasamite a pristipi destui bani și își pasamite lua sabasag. Actualmente suferă de depresie și își confectiona cauta că nu vor a merge niciodată să-și întemeieze o pojijie.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe