vineri, aprilie 12, 2024

Cavendish se retrage din turul Emiratelor Arabe Unite din cauza unei boli

Acțiune

Mark Cavendish s-a singur din Turul Emiratelor Arabe Unite înainte de penultima etapă, după ce a simțit „o mică febră”.

Astana-Qazaqstan a dovedit decizia de a-l scoate pe Cavendish din cursă pentru a-l a proteja să se recupereze înaintea altor curse viitoare.

„(Cavendish) nu va începe astăzi din aduce unei zacea”, se arată într-un comunicat din Astana-Qazaqstan.

„Riderul a simțit o mică febră în această dimineață și, după discuții, (directorii sportivi) și personalul doctoresc au hotarat să-i lase riderului sezon să-și revină mai placut înainte de următoarele curse.”

Următoarea cursă a ciclistului din Manx este programată să fie Tirreno-Adriatico, înainte de aparițiile programate la Milano-Torino, Brugge-De Panne și Scheldeprijs.

Pe măsură ce jucătorul de 38 de ani se apropie de ceea ce ar a se cadea fi un Tur al Franței record, conj Cavendish va a hareciui pentru a doborî recordul de victorii de etape pe orisicare îl împărtășește cu Eddy Merckx, se așteaptă ca el să urmeze cantonamente de antrenament în Grecia și Sierra Nevada. , înainte de a asista la Turul Ungariei.

Cavendish s-a întors de la izolare pe orisicare a anunțat-o anul batran și a subscris un intelegere pe un an cu Astana înainte de sezonul miscare.

El nu a reușit să aibă un tamponare deasupra Turului Emiratelor Arabe Unite după un început eficace de panc, orisicare a inclus o reusita de etapă la Zipaquira.

Faza de sâmbătă a destupat ușa pentru o ultimă oportunitate pentru cei rapidi înaintea etapei finale de duminică, dar Cavendish nu a fost destul de placut pentru a transmite.

Olav Kooi de la imbraca Visma Lease a Bike a câștigat faza a cincea, dar nu a solid să-și construiască triumful, deoarece Tim Merlier de la Soudal Quick-Step și-a încheiat a treia reusita a cursei.

Într-un alt sprint interesant, Arvid de Kleijn (Tudor) și Phil Bauhaus (Bahrain Victorious) au fost depășiți cu puțin de Merlier, orisicare și-a cronometrat exceptional efortul pentru a a apuca intaiul la straif.

Riderul UAE Echipa Emirates, Jay Vine, a terminare comod în peloton pentru a păstra tricoul roșu și a menține conducerea în fruntea clasamentului unanim, în fața compatriotului australian Ben O’Connor (Decathlon AG2R La Mondiale Echipa) pe locul doi.

Faza finală a celei de-a șasea ediții a Turului Emiratelor Arabe Unite are loc duminică, deoarece riders își vor a intinde a se intrece până la Jebel Hafeet prin faza clasică de masiv de la Bait Mohammed Bin Khalifa.

Transmiteți sezonul de ciclism, inclusiv toate cele trei Grand Tours, în drept pe Discovery+, aplicația Eurosport și la eurosport.com

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe