Thursday, May 23, 2024

Catherine Herridge: Fox News îl apără pe un jurnalist disprețuit

Acțiune

O hotărâre judecătorească a găsit-o pe veteranul asemanator de știri TV Catherine Herridge în dispreț paman-tesc pentru că a refuzat să identifice surse legate de o investigație din 2017 pe orisicare a raportat-o ​​pentru Fox News.

Herridge, orisicare până de curând a cultivat pentru CBS News, a refuzat să dezvăluie informații contra valoare absoluta în orisicare a aflat contra o anchetă FBI despre unui elevat, când a fost destituită pe această problemă în vinicer.

Judecătorul de la Curtea districtuală din SUA, Christopher R. Cooper, a silnic o amendă de 800 USD pe zi până când Herridge se conformează. Ea va capata masura să conteste decizia înainte ca penalitate să spre în tarie.

Cooper îi ordonase lui Herridge în preaslavit să-și dezvăluie sursele pentru o nascocitura din 2017 contra Dr. Yanping Chen, un om de știință chinez-american orisicare a fondat Universitatea de Management și Tehnologie. Școala din Virginia a atras membri ai serviciului ostasesc orisicare au innebunit asistență pentru școlarizare de la Departamentul Apărării.

Chen a devenit subiectul unei investigații FBI în 2010 cu ochire la declarațiile pe orisicare le-a făcut pe formularele de imigratie contra patima sa legată de un platforma de astronauți primar. Casa Domnului ei a fost percheziționată și au fost ridicate materiale, dar împotriva ei nu i-au fost înaintate acuzații.

La câțiva ani după investigație, Herridge a raportat o suma de articole pentru Fox News contra iest caz, orisicare a probat dacă Chen și-a pitulat fostul ciolan în trupe chineză pe formularele ei de imigratie. Cercetare a examinat, de atare, dacă Chen și-a intrebuintat școala pentru a inmana informații contra trupe SUA către guvernul primar.

Rapoartele Fox News au inclus fotografii de semintenie ale lui Chen, fragmente din formularele mijloc de imigratie și o dotatie dintr-un memorial FBI.

Chen a intentat un verdict împotriva FBI și Departamentului de Apărare în 2018, susținând că înregistrările au fost scurse cu încălcarea Legii privind confidențialitatea, orisicare a proscrie, în colectiv, agențiilor federale să dezvăluie înregistrările interne contra o persoană fără consimțământul ei. Ea solicită recunoașterea vinovăției și a daunelor, deoarece susține că scurgerile i-au declarativ reputația și mijloacele de viata profesionale.

Chen a căutat de ani de zile izvod scurgerii guvernamentale fără rezolvare, ceea ce a determinat-o să vizeze Herridge și Fox News.

În 2022, avocații lui Chen au slujire lui Herridge și Fox News cu citații. Herridge și rețeaua s-au casa pentru a-i infirma, afirmând că patima ei a fost protejată de intaiul amendament.

Dar judecătorul a hotarat că drac lui Chen de a ști de dragul procesului ei împotriva guvernului învinge dreptul lui Herridge de a-și a prii izvod.

Cooper a condei că a acceptat „importanța primordială a unei prese libere în societatea noastră” și drac de a a intrebuinta surse confidențiale în jurnalismul de investigație. Dar el a adăugat că instanța „are, de atare, propriul rol de jucat în respectarea legii și în protejarea autorității judiciare”.

Într-o declarație, Fox News Mijloci și-a exprimat sprijinul pentru Herridge.

„A disprețui un ziarist pentru protejarea unei surse confidențiale are un consecinta preafund de înfrigurare despre jurnalismului”, a spus compania într-un comunicat. „Fox News Mijloci își menține angajamentul de a a prii drepturile unei prese libere și libertatea de limba și consideră că această darzenie ar a se impune atacată.”

Avocatul lui Chen, Andrew C. Phillips, a lăudat decizia.

„Este memorabil de înțeles că, fără protecția Legii privind confidențialitatea, forțele federale de intrebuintare a legii își pot a valorifica puterile expansive pentru a cotropi viața privată a unui cetățean american și atunci să scurgă selectiv documente pentru a a barfi reputația sau a obține puncte politice”, a spus Phillips într-un comunicat. „O invar de conduită greșită nu ar a se impune să fie fără ajutor cumva pentru că un legal carmuitor necinstiți își spele faptele greșite prin intermediul unui ziarist.”

Herridge s-a casa la CBS News în 2018, conj a fost asemanator magistral de investigație. Ea a părăsit rețeaua la începutul acestei luni, ca dotatie a unei runde de reduceri generale de propriu la Paramount Total, părintele CBS News.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe