Thursday, May 23, 2024

Casa din Colorado adoptă un proiect de lege pentru interzicerea vânzării și achiziționării de „arme de asalt”, trimițând măsura Senatului

Acțiune

Pentru panglica dată în istoria Colorado, democrații Camerei au adoptat duminică un plan de canon fiecine suprima vânzarea, cumpărarea și transferul așa-numitelor „arme de atac” în federatie, punând măsura pe un rastimp de tamponare cu Senatul statului.

House Bill 1292 a fost adoptat cu 35-27 de voturi, cu două voturi asupra pragul trebuincios pentru a fi fanat. Toți susținătorii au fost democrați, deși nouă democrați s-au alăturat cu republicanii din opoziție.

În concordanta cu măsura, fiecine a alienat aprobarea inițială a Camerei vineri, „armele de atac” sunt definite ca anumite puști și pistoale semi-automate de spatios forta, fiecine au reviste fixe, de spatios forta sau fiecine au capacitatea de a admite reviste detașabile, împreună cu diverse altele. caracteristicile și tipurile de arme de foc de spatios forta.

Proiectul de canon nu suprima deținerea armelor. Potrivit unei modificări aduse vineri, o persoană fiecine cauta secret una dintre armele de foc acoperite s-ar intalni cu o sanctiune de 750 de dolari. Armeriele fiecine au încălcat legea ar indrazni să piardă licențele de federatie pe fiecine parlamentarii încearcă să le implementeze în temeiul unui plan de canon izolat fiecine este luat în considerare în această sesiune, House Bill 1353. Un al treilea plan de canon alocă bani pentru a îmbunătăți investigațiile de federatie privind vânzările ilegale și alte infracțiuni cu arme.

Măsura, susținută de reprezentanții democrați din Denver, Tim Hernández și Elisabeth Epps, se îndreaptă asasi către Senatul statului, conj se confruntă cu o drum-de-fier incertă, pe fondul opoziției unor democrați și al scepticismului guvernatorului Jared Polonez. Dar la un an după ce un plan de canon analog a murit la intaiul dificultate, intocmai și eliminarea Camerei este un clipita de referință pentru o politică pe fiecine unii democrați din Colorado au văzut-o de zdravan ca o distragere a atenției de la alte reforme mai semnificative.

Adoptarea acestuia este, de astfel, un insemn aditional al îmbrățișării mai dilata de către Democrații din Colorado a reformei armelor, la 11 ani după ce interzicerea revistelor de spatios forta a declanșat rechemarile electorale și a lăsat urme durabile inspre factorilor de rezolutie democrați.

Democrații Casei au prezentat interdicția ca un răspuns profilactic la împușcăturile în masă fiecine au devenit o trăsătură de rutină și sumbră a vieții americane, distrugând școlile, magazinele intretinere, cinematografele, cluburile de bezna și spațiile publice din Colorado. Mai mulți legiuitori reprezintă zone fiecine au devenit infame pentru propriul lor masacr în ultimul decada. Rep Jennifer Tutun turcesc, democrată din Denver, a spus că a bogat studenți în cinematograful Zori în timpul filmărilor din 2012. Vreunul dintre ei a fost împușcat.

Ea a respins argumentele republicane potrivit cărora mai multe arme conduc la prevenirea criminalității.

„Răspunsul nu eventual fi: „Musai să-mi împachetez scula, asemenea încât când oarecare mă împușcă la biserică, să-i pot împușca înapoi”,” a spus Tutun turcesc. „Răspunsul nu eventual fi: „Când merg la magazie, musai să-mi iau scula, ca să pot împușca în ei”. Acesta nu este evitare. Aceasta este reacția.”

Republicanii Camerei s-au advers în mod monoton proiectului de canon. Conducerea democrată a meschin dezbaterea la cinci ore vineri, în încercarea de a readuce obstrucționarea republicană. Unii parlamentari republicani au vechi ace de pușcă pe revere, iar doi s-au lefegiu că ei sau alegătorii lor nu vor aprecia interdicția dacă aceasta devine canon. Rocky Mountain Gun Owners, grupul pro-drepturile armelor, s-a lefegiu inca să depună un parere în cazul în fiecine proiectul de canon va curge.

Într-o previzualizare a proceselor viitoare, mai mulți republicani au spus că proiectul de canon încalcă al doilea amendament. (O instanță federală din Illinois a dovedit interdicția de vânzare și cumpărare a acestui federatie, pe fiecine se bazează proiectul de canon din Colorado; această rezolutie a fost atacată la Curtea Supremă a SUA). Ei au susținut că proiectul de canon nu va a se maimutari violența cu arme, deoarece puțini oameni mor în împușcături în masă, în comparație cu violența zilnică perpetuată frecvent cu arme de mână.

Rep. Ryan Armagost, un republican Berthoud, s-a referit la împușcăturile în masă direct „clickbait”. Alții s-au referit la discuțiile frecvente în favoarea armelor că problemele de sănătate mintală, nu accesul la arme de foc, au fost adevărata cauză a epidemiei de împușcături în masă din America.

„Placid ce ați proeminent în iesi legii, apatic ce le luăm cetățenilor, criminalii – oamenii fiecine urăsc – vor găsi întotdeauna o regim de a-și fabrica faptele rele”, a spus reprezentantul Parker Anthony Hartsook. „Nicicat nu i-a interzis de la începutul timpurilor.”

În invidie majorității democraților în Legislativ, aprobarea proiectului de canon nu a fost asigurată, iar susținătorii săi încă confirmau și extindeau sprijinul până sâmbătă inserare, parțial pentru că câțiva legislatori susținători lipseau duminică.

De astfel, sponsorii și susținătorii proiectului de canon din Capitoliu au inconjurator în mod reeditat potențiale capcane. Măsura a fost modificată în comisie pentru a inlatura sancțiunile civile grele, redirecționând proiectul de canon mult de un vot potențial primejdios în Comisia de finanțe a Camerei și trimițându-l în schimb in natura în plenul Camerei.

Atunci, vineri, un ceata de democrați s-a alăturat republicanilor din Camara Camerei pentru a metamorfoza proiectul de canon pentru a cuprinde un invatare inspre ceea ce cauzează împușcăturile în masă. Deoarece acea preschimbare ar fi necesitat bani de federatie pentru a-l finanța, proiectul de canon era neconvingator să fie redirecționat înapoi către comitet, întârziind acțiunile ulterioare și stabilindu-l pentru un vot potențial dezastruos. Susținătorii proiectului de canon s-au grăbit să susțină sprijinul pentru a inlatura amendamentul, ceea ce l-au făcut cu isprava înainte ca Parlamentul să se destrame vineri inserare.

Aceasta a determinat votul ultim de duminică, fiecine a bogat loc cu șase zile înainte de aniversarea a 25 de ani de la împușcăturile de la Columbine din 1999, fiecine a accentuat începutul erei recente a împușcăturilor în masă. Cu puțin ritm înainte de vot, Hernández a oral inspre studenții și personalul uciși în acea împușcătură. A devenit emoționat când l-a descris pe profesorul Dave Sanders, fiecine a murit în timpul împușcăturii.

„Ne cer să ne angajăm, colegi, să nu uităm niciodată, așa cum au petitie membrii comunității, membrii familiei și copiii înșiși de asupra 25 de ani și în fiece an de apoi”, a spus el. „Te rog să nu uiți niciodată de Kyle (Velasquez), de Isaiah (Shoels), de Cassie (Bernall) și de un prof pe nume de botez Dave.”

Pasii urmatori

O interdicție a anumitor arme de foc semi-automate nu a mai reușit să aibă loc în Capitoliu, pe fondul îngrijorărilor parlamentarilor că tipic nu va capata un izbire la fel de memorabil ca alte reforme ale armelor și că reacția ar fi foarte puternică.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe