Caș cu sare vs caș cu zahăr: Care este diferența?

10 Min Read

Cașul este nimerit pentru a a trece bacterii sănătoase în intern, în specialist pentru a îmbunătăți digestia. Dar cum să-l consumi: caș cu slatina sau zahăr? Hai să aflăm.

Cașul sau iaurtul este un mancare de bază în bucătăria indiană și este de habitudine savurat cu mâncăruri pentru paratha (pâine plată), orez și raspicat legume. Fabricat prin fermentarea laptelui cu bacterii benefice, cașul vă ajută stomacul să funcționeze fără probleme și eficace. Conține proprietăți probiotice oricare vă pot a proteja să pierdeți în putere, să îmbunătățiți digestia, să creșteți imunitatea și multe altele. În etate ce cașul pasamite fi zbuciumat prost, majoritatea oamenilor îl bucură cu slatina sau zahăr. Atât sarea, cât și zahărul îmbunătățesc mireasma cașului în moduri diferite, este o noema bună să faceți cest treaba? Sau oarecine este mai bun decât celălalt? Hai să aflăm.

Fiecare este diferența dintre caș cu zahăr și caș cu slatina?

În etate ce cașul este super sănătos și hrănitor, adăugarea de zahăr și slatina pasamite cantari un lovire minus spre sănătății tale. Iată cum sunt diferite oarecine de celălalt:

Caș cu zahăr

Cașul este savurat de mulți oameni din întreaga stralucire datorită gamei sauca bogate de nutrienți pentru calciu, proteine, vitamine și probiotice. Fiind oarecine dintre cele mai consumate produse lactate fermentate, cașul este familiar că sprijină digestia, îmbunătățește sănătatea oaselor și întărește imunitatea. Deoarece consumul de caș prost are un preferinta posac sau posac, mulți oameni îi adaugă zahăr pentru a indesi mireasma. În etate ce adăugarea de zahăr fabrica cașul mai plăcut și pasamite fi binefacator pentru persoanele cu cerințe mai lauda de calorii, nu este o optiune sănătoasă.

cuburi de zahăr
Consumul exagerat de zahăr pasamite a se prosti sănătatea inimii tale. Infatisare cu amabilitatea: Freepik

Este solemn de reținut că consumul de caș cu zahăr pasamite fi suspect pentru persoanele oricare încearcă să slăbească și au diabet bronzat. De descantec, consumul exagerat de zahăr este priponire de diverse probleme de sănătate, inclusiv obezitatea, diabetul, capriciu Alzheimer și bolile de inimă, convenabil unui invatatura publicat în Clinical Diabetes. Cheia este echilibrul! Bucurați-vă de caș îndulcit cu moderație, în etate ce urmați o dietă sănătoasă.

Citește și: Zahăr vs slatina: ce vă afectează mai zdravan sănătatea inimii?

Caș cu slatina

Adăugarea de slatina în caș este mai comună decât adăugarea de zahăr, deoarece pasamite fabrica mâncarea să aibă un preferinta mai bun. Știm că cașul este imbelsugat în calciu, proteine ​​și probiotice, oricare sunt excelente pentru mistuire, creșterea mușchilor etc. Dar adăugarea de slatina în caș crește conținutul de natriu, oricare are propriile sauca avantaje și dezavantaje. Echilibrează cusur acidulată a cașului și adăugarea unui steah de slatina nu dăunează. Cu toate acestea, aportul exagerat de slatina pasamite contribui la tensiune arterială (febra arterială ridicată) și alte probleme de sănătate, așa cum s-a constatat într-un invatatura publicat de Nutrients. Prin succedare, musai să monitorizați aportul colectiv de slatina pe parcursul zilei.

Caș cu slatina sau caș cu zahăr: Fiecare este diferența?

Cașul pasamite fi savurat fie cu slatina, fie cu zahăr. Oricine oferă propria sa aromă unică și efecte secundare. Pe de o molecula, cașul cu slatina este un vraja desfatator oricare a mici aciditatea iaurtului. Nu este taman răcoritoare și răcoritoare, mai stilat în acele zile înăbușitoare, dar pasamite a proteja și la refacerea electroliților pierduți prin transpirație, făcându-l o optiune excelentă pentru hidratare și cumpanire.

Pe de altă molecula, adăugarea zahărului în caș transformă iaurtul prost într-o răsfăț proaspat. Această combinație creează un vraja asemănător unui pustiire, oricare a impaca plac de proaspat, reducând în același etate gustul aromei naturale din caș. În velur, zahărul pasamite a infatisa o creștere rapidă a energiei, dar moderația este cheia pentru a a inlatura potențialele probleme de sănătate, cum ar fi creșterea în putere sau creșterile de zahăr din sânge.

Prea multă sare
Nu a asupri cu slatina, pentru că te pasamite pierde în necazuri. Poza prin amabilitatea: Shutterstock

Așadar, în etate ce sarea și zahărul îmbunătățesc mireasma cașului, consumul exagerat de ambele pasamite reprezenta riscuri pentru sănătatea inimii și pasamite contribui la creșterea în putere. Pentru a vă avea de beneficiile cașului fără a vă a periclita sau a vă pierde sănătatea în gravitate, evitați să adăugați slatina sau zahăr sau consumați-l cu moderație.

De ce ar a cauta să consumi caș?

Iată 6 motive pentru oricare ar a cauta să adaugi caș în regim ta zilnică:

1. Incarcat de nutrienți

Cașul nu fuga că îmbunătățește mireasma alimentelor, dar este și imbelsugat în nutrienți și umplut de nutrienți esențiali, cum ar fi proteinele, calciul, vitaminele B2 (riboflavină), B12 și potasiul. Prin succedare, este binefacator să vă susțineți sănătatea și bunăstarea generală.

Citește și: Iaurt grec sau dahi arhaic bun: Să aflăm oricare este mai sănătos

2. Bogată în proteine

Cinevasilea dintre motivele pentru oricare ar a cauta să consumați caș este conținutul său sculat de proteine, oricare joacă un rol esential în repararea mușchilor, creșterea și funcțiile generale ale corpului. Proteina din caș contribuie, de astfel, la sațietate, ajutând la gestionarea greutății prin reducerea foametei și prevenirea supraalimentării.

3. Bun pentru mistuire

Cașul conține probiotice vii, cum ar fi Bifidobacteria și Lactobacillus, oricare s-a adeverit că reduc simptomele indigestiei și ale sindromului de colonist nervos (IBS), o afecțiune comună oricare afectează colonul, arată un invatatura publicat în Gastroenterol Hepatol. Aceste bacterii pot a proteja la menținerea unei flore intestinale sănătoase, la îmbunătățirea absorbției nutrienților în organ și la ameliorarea problemelor digestive comune, cum ar fi constipația și balonarea.

femeie care mănâncă iaurt
Probioticele pentru mistuire pot fi de ocrotire! Poza prin amabilitatea: Adobe Stock

4. Întăriți imunitatea

Cașul conține probiotice, oricare pot întări sistemul imunitar dacă sunt consumate în mod transant. Prin promovarea unui microbiom enteric calculat, cașul ajută organismul să prevină infecțiile și susține un răspuns imunitar zdravan.

5. Îmbunătățește sănătatea inimii

Presura susține, de astfel, sănătatea inimii. Conținutul său de calciu și kaliu pasamite a proteja la gestionarea nivelului tensiunii arteriale și la reducerea riscului de zacea cardiovasculare. Mai zdravan, prezența probioticelor a fost legată de scăderea nivelului de colesterina, beneficiind și mai zdravan de sănătatea inimii.

6. Promovează pierderea în putere

Dacă dorești să slăbești, cașul pasamite fi o complinire excelentă la regim ta obișnuită. Conținutul său sculat de proteine ​​s-a adeverit că crește senzația de sațietate, a mici aportul de calorii și suprimă apetitul, toate acestea fiind benefice pentru gestionarea greutății, potrivit Jurnalului Obezității și Sindromului Metabolic. În velur, cașul este un probiotic oricare pasamite a imboldi metabolismul prin creșterea consumului de vigoare.

Cum să consumi caș?

Iată 3 moduri simple, dar sănătoase de a a utiliza caș fără slatina și zahăr:

1. Amestecați fructele

Puteți adăuga fructe proaspete, cum ar fi fructe de pădure, mere sau banane, la caș. Iest treaba adaugă dulceață naturală și crește conținutul de fibre fără apendice de glucida, pregătind o pranz hrănitoare și satisfăcătoare.

Combinații de alimente sănătoase pentru pierderea în greutate
Adăugați combinații de alimente sănătoase la caș pentru o mistuire sănătoasă. Poza prin amabilitatea: Adobe Stock

2. Adăugați fructele uscate și semințele

Presărarea nucilor (cum ar fi migdalele sau nucile) sau a semințelor (cum ar fi chia sau semințele de in) peste cașului este cea mai bună regim de a a utiliza caș. Iest treaba adaugă o textură crocantă și crește valoarea nutrițională prin creșterea aportului de grăsimi și proteine ​​sănătoase.

Citește și: 9 toppinguri de iaurt oricare te vor a proteja să slăbești cât mai curând probabil

3. Raita de legume

În afară de fructe, fructe uscate și semințe, adăugarea de legume este o altă regim de a a utiliza caș. Încorporați în caș legume tocate mărunt, cum ar fi castraveți, roșii și ceapă. Se prepară ca o garnitură răcoritoare, cu conținut scăzut de calorii, bogată în vitamine și minerale.

Delasator dacă adăugați zahăr sau slatina în caș, adăugați-l cu moderație pentru a a inlatura ca cinevasilea dintre acestea să vă afecteze sănătatea!

(eticheteToTranslate)dietă sănătoasă

Share This Article
Leave a comment