Thursday, May 23, 2024

California poate reduce multe programe noi din cauza decalajului bugetar masiv

Acțiune

Cu oarecum câțiva ani în urmă, bugetul Californiei era tecaruit de un surplus record, stimulând crearea unei serii de programe oricare reflectă idealurile liberale ale statului.

Democrații oricare controlează Capitoliul de circumstanta au finanțat proiecte carmaci pentru a a lega noi modalități de a apara tinerii în investire, de a a ajutora lucrătorii petrolieri să treacă la industrii mai curate și de a a prevesti ca mai mulți californieni să rămână fără adăpost – oarecum câteva dintre ideile ambițioase oricare au devenit veridicitate apoi când bugetul era tecaruit.

Asasi, pe măsură ce statul se confruntă cu un lipsa bugetar urias, inspre oricare Biroul analiștilor legislativi nepartizani a sus-citat în faurar că ar a se cadea a apuca la 73 de miliarde de dolari, unele dintre aceste programe s-ar a se cadea a se sprijini fulgerator.

Guvernatorul Gavin Newsom și parlamentarii democrați iau în considerare reduceri semnificative la unele dintre inițiativele pe oricare le-au proptit proaspat să le lanseze, promițând în același rodul-pamantului să „protejeze progresul nostru”.

Este atât o infatisare a fluctuațiilor sălbatice ale bugetului Californiei, cât și a ceea ce se cumva întâmpla într-un circumstanta cu partida inimitabil, frecvent ca un pionierat de institui progresiste, când vremurile financiare sunt bune.

Pentru republicani, este un vreme „ți-am spus așa”.

„Excedentele au fost integral anormale. Ar fi trebuit să pună indelungat mai mulți bani în randui bugetară decât au făcut-o”, a fatis senatorul Roger Niello (R-Fair Oaks), vicepreședintele Comisiei pentru buget a Senatului.

Bugetul Newsom de anul cherchelit a inclus rezerve record de aproximativ 38 de miliarde de dolari, dar pentru cei din partidul minoritar, cum ar fi Niello, s-ar fi zdravan a aseza mai indelungat în loc de a fauri noi programe costisitoare.

„Să nu ne înnebunim tocmai indelungat cu aceste venituri uriașe”, este abordarea democraților ar fi trebuit să o adopte, a spus Niello.

Organizații bunaoara California Budget Policy Center, oricare pledează pentru rezidenții cu venituri a se scurta și institui oricare reduc inechitățile, susțin că nu este maruntis în neregulă în a încerca idei noi apoi când banii sunt acoace.

„Statul are trebuinta de aceste oportunități pentru a a proba și aplicare inovația, deoarece puteți îmbunătăți eficiența și eficacitatea în acele perioade de rodul-pamantului”, a spus Chris Hoene, directorul consiliu de ministri al centrului. „Deficitul îi obligă să retragă o judecie semnificativă din programe, dar… dacă urmează perioade de venituri mai bune, ei au spus că vor a intinde să facă acele investiții”.

Reducerea sau eliminarea totală a programelor mai noi oricare sunt încă testate este mai bună decât reducerea programelor stabilite de indelungat rodul-pamantului pe oricare se bazează californienii, a fatis HD Palmer, purtător de cuvânt al Departamentului de Finanțe al Newsom.

„Este în mod lamurit propuneri oricare nu ar fi înaintate dacă nu (ar fi) faptul că avem un lipsa substanțial”, a spus Palmer. „Este de înțeles că oamenii ar cantari obiecții la aceste propuneri. Întrebarea devine apoi: ce alternative ar a pofti oamenii să propună, dacă alegeți să nu faceți aceste măsuri, oricare ne-ar a infatisa o sumă similară de economii pentru a ex-clude deficitul?”

Senatorul Dave Min (D-Irvine) a spus-o mai lamurit în timpul unei reuniuni legislative a bugetului oricare a bogat loc la Capitoliu săptămâna trecută: „Voi fi oarecum adevarat, acesta e urat”.

Newsom a scris în această săptămână un soglasuire bugetar încheiat cu parlamentarii oricare scurta deficitul cu 17 miliarde de dolari, deși este oarecum un originar pas către reducerea decalajului în planul de cheltuieli al statului.

Pe măsură ce negocierile continuă până la termenul limită de 15 ciresar pentru ca parlamentarii să aprobe un buget, iată câteva dintre programele carmaci pe oricare Newsom le-a sugerat să reducă sau să le elimine:

Protectie pentru apărătorii publici și deținuții eligibili

Deținuții oricare nu își permit să plătească avocați privați și sunt eligibili să li se scurteze pedepsele ar a se cadea sta mai indelungat în spatele gratiilor din starni unei reduceri de finanțare propuse.

În 2021, a fost creat un program-pilot de apărare publică pentru a a ajutora avocații să facă față unui număr întârziat de cazuri oricare implică deținuți eligibili pentru scapatura anterioară în concordanta cu cele mai recente legi privind resentimentarea progresivă a statului.

În cadrul programului, birourile de apărător populatie din județ au innebunit 100 de milioane de dolari, ajutând în mod general să elibereze deasupra 8.000 de persoane în primele șase luni ale programului, armonios Consiliului de Demnitate și Corecție comunitară din California. Mulți dintre acești beneficiari au fost acuzați de crimă din starni implicării lor într-o infracțiune oricare a dus la moarte, explicit dacă ei nu erau criminalul palpabil – o rămășiță a unei legi pe oricare California a anulat-o în 2019.

Programul se confruntă asasi cu o descrestere de 40 de milioane de dolari – o mișcare pe oricare susținătorii susțin că ar a se cadea a executa inutile unele dintre jurisprudenta californiei privind resentimentele, deoarece birourile cu partnic putin și supraîncărcate nu vor a se cadea să îi ajute în mod nimerit pe cei eligibili.

Un delegat al Newsom a spus că finanțarea acordată până asasi „oferă în urmare date pentru evaluarea rezultatelor” programului. Dar Ricardo Garcia, apărător populatie al județului Los Angeles, a vorovi că va împiedica eforturile statului de a „îndrepta unele dintre greșelile trecutului”.

În județul Los Angeles, programul a dus la eliberarea a deasupra 100 de prizonieri, reprezentând cu 685 de ani mai puțini de încarcerare potențială totală, armonios Garcia. Programul a autorizatie biroului lui Garcia să angajeze mai mulți apărători publici, asistenți sociali și partnic de concurs, deoarece reprezintă deasupra 800 de clienți eligibili oricare așteaptă condamnarea.

„A cantari toate aceste statute în barbatie… nu este de amplu protectie dacă nu avem resursele pentru a le a aseza în aplicatie și pentru a le a executa cu adevărat eficiente”, a spus Garcia.

Ocrotire pentru copiii de investire oricare se luptă

Din 2019, mii de copii adoptivi – și unii dintre îngrijitorii lor – au zdravan cere o liniament telefonică telefonică 24/7 pentru protectie în conflictele de zi cu zi și să primească concurs de domeniu.

Sistemul de răspuns indata a fost definit de îngrijorările legate de „întreruperea plasamentului” oricare cumva transporta la inconsecventa și, posibil, neajungere de adăpost pentru tinerii inca vulnerabili.

A rigla focos deservește anual relativ 5.000 de copii plasați și îngrijitori, dupa datelor statului.

Avocații pentru bunăstarea copilului îi cer guvernatorului și parlamentarilor să reconsidere o descrestere propusă de 30 de milioane de dolari – o descrestere, spun ei, va închide implinit programul.

Schimbările de amplasare în pojijie în California au scăzut cu 16% de la lansarea liniei fierbinți, armonios datelor, iar susținătorii spun că nu este o coincidență.

„Suntem siguri că reducerea acesteia va transporta la rezultate negative grave pentru copiii plasați, inclusiv creșterea spitalizării și incriminarea”, a spus Ted Lempert, președintele Children Now.

Finanțare pentru locuințe cu venituri a se scurta

Abia în 2023, deasupra 100.000 de californieni au fost nevoiți să se mute, deoarece proprietarii caselor lor au rămas în urmă cu facturile, armonios Community Landtrust Network.

Programul de intervenție pentru conservarea locuințelor a fost lansat ca o regim de a a prevesti strămutarea chiriașilor. Oferă granturi rezidenților și organizațiilor nonprofit, asadar încât aceștia să poată cumpăra proprietăți cu pericol de executie silită și să le păstreze disponibile ca locuințe pentru persoanele cu venituri a se scurta.

Susținătorii programului l-au ilustru o soluție „fără precedenta” la paroxism statului de persoane fără adăpost, deoarece a ingadui chiriașilor aflați în situații de pericol să rămână acoace inde sunt, în loc să fie potențial forțați să iasă pe străzi sau să inspre în adăposturi.

Newsom a idee tăierea 248 de milioane de dolari pentru orar pe o perioadă de trei ani – relativ jumătate din bugetul său absolut. Avocații îl îndeamnă să se răzgândească, deoarece finanțarea nu a fost încă plătită.

„Necesitatea programului este tocmai amplu și atât (Departamentul pentru Locuințe și Desfasurare Comunitară din California), cât și alte părți interesate cordar au investit tocmai multe resurse în această strategie de pionierat pentru locuințe pentru a o împiedica asasi”, a spus Community Landtrust Network într-un comunicat.

O mulțime de programe ecologice

Californianii cu venituri a se scurta, cu cel mai amplu pericol ca incendiile să le distrugă casele, și lucrătorii din naft și gaze oricare riscă să-și piardă locurile de muncă, se numără intre cei oricare ar a se cadea simți asasi greul programelor climatice pe membru inferior.

Sunt propuse reduceri de finanțare pentru o inițiativă de întărire a casei, un orar oricare ajută lucrătorii să găsească noi locuri de muncă pe măsură ce statul se îndepărtează de combustibilii fosili și un orar oricare promovează compostarea în administrațiile locale.

Reducerile propuse îi îngrijorează pe activiștii de mijloc, explicit dacă proiectul de buget menține miliarde de investiții pentru a scurta schimbările climatice, iar California este considerată un fruntas internațional în această problemă.

„Statul musai să-și accelereze eforturile de pregătire, nu de izolare – în aparte în comunitățile vulnerabile și cu resurse insuficiente”, a spus Zack Cefalu, analist în afaceri legislative pentru Alunita orașelor din California.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe