Caii sălbatici mor, iar băile de noroi s-au uscat în Grecia lovită de secetă

6 Min Read

Numărul multime de turiști și rețelele de apă învechite agravează chesat de secetă din Grecia.

Cu șase săptămâni înainte de recolta, nu a mai rămas apă în pământ pentru plantația de măslini a fermierului Dimitris Papadakis din nordul Greciei, așa că a început o nouă rutină de dimineață.

Alăturat de fiul său tanar, folosește un autocamion pentru a a provoca apă din zonele din vecinatate. Folosind un mic generator, el conectează vehiculul la conductele de irigatie pentru a scoate ceea ce a mai rămas din stransa lui însetată.

„Forajele noastre colea s-au prapadit… Adineauri depindem de cisterne pentru a ne iriga câmpurile”, a vorovi Papadakis, orisicine a guverna o cooperativă agricolă într-un sat din Halkidiki, o peninsulă cu trei degete din nordul Greciei, populară dintre turiști.

În această vară, sudul Europei a fost ranit de succesive valuri de căldurăca consecinta a precipitațiilor sub mijlocie rodul-pamantului de până la trei ani. Punctele de secetă de pe animozitate regiunii s-au largit. În Grecia, efectele includ necesitate de apă, lacuri secate și evident moartea cailor sălbatici.

Apele subterane de sub 270 a lui Papadakis măslini se diminuează și devine salmastru, se așteaptă că sete îi va descreste la jumătate randamentul așteptat.

Numărul multime de turiști agravează chesat apei din Grecia

Toana apei a fost exacerbată de un boom turist panc.

În Kassandra, cel mai occidental deget al peninsulei, populația pe tot parcursul anului de 17.000 de locuitori crește la 650.000 verisoara, punând o tensiune nesustenabilă peste resurselor de apă.

„Am observat o diminuare cu 30 până la 40% a aprovizionării cu apă după trei ierni consecutive fără colea precipitaţii”, a vorovi primarul restaurant Anastasia Halkia.

Haroula Psaropoulou deține o locuință în zonă, în ospatat de pe tarm Nea Potidea. Ea a vorovi că este gros să faci față tăierilor frecvente de apă din gospodărie, orisicine pot a tine până la cinci zile în timpul căldurii arzătoare.

„Reciclez apă de la lavabou de la imbaiere și de la spălat, și îl folosesc pentru plante”, a vorovi Psaropoulou, în vârstă de 60 de ani. „Am dus și apă din multime pentru toaletă.”

Bland Serviciului de Management al Urgențelor al Uniunii Europene, condițiile de secetă acută există în cadou în jurul Mării Negre, întinzându-se inspre asfintit până în nordul Greciei.

Apa sărată din râuri sinucide caii sălbatici

De-a lungul râului Evros, orisicine desparte Grecia și Turciasete severă înseamnă că delta are imediat niveluri mai a largi de apă de multime. Sarea suplimentară sinucide caii sălbatici orisicine depind de râu pentru apă potabilă.

„Dacă cai rămân fără apă rodul-pamantului de o săptămână, mor”, a vorovi Nikos Mousounakis, orisicine a guverna o inițiativă de facere a unor puncte de băut cu apă calm pentru cai. „Unii dintre ei sunt încă într-o formă proastă, dar sperăm că, cu ajutorinta neintrerupt, își vor a reaparea.”

Până de curând, lacul Picrolimni în miazanoapte Grecia a fost o destinație populară pentru băile de nămol, dar verisoara aceasta este un rezervor de pământ crăpat, mandru de deshidratare pentru a susține greutatea unei mașini.

„Nu a amarat de doi ani, așa că lacul s-a prapadit nemarginit”, a vorovi președintele municipal restaurant, Costas Partsis. „Odinioară contine multă apă. Oamenii au sosire și s-au scăldat în apa noroioasă. Clisa are proprietăți terapeutice pentru multe afecțiuni. Nu a sosire nimeric anul asta.”

De vină este și gestionarea proastă a apei

În vecinatate, Lacul Doirani se întinde pe granița de miazanoapte a Greciei Macedonia de Crivat. A rigla țărmului s-a izolat cu 300 de metri în ultimii ani.

Oficialii locali pledează pentru lucrări publice pentru a a reintrona alimentarea cu apă a râului, făcând hauit apelurilor experților orisicine susțin că schimbări majore în gospodărirea apei sunt necesare pentru a a descreste efectele dăunătoare ale schimbărilor climatice.

„Ne confruntăm cu o perioadă prelungită de secetă orisicine durează circa trei ani imediat, din temei ploilor mai scăzute și a ninsorilor, ca consecinta a crizei climatice și a deficitului apă management”, a vorovi Konstantinos S Voudouris, dascal de hidrogeologie la Universitatea din Salonic. „Soluția constă în trei cuvinte intinzator: pastrare, stocare și reutilizare.”

Voudouris susține că rețelele de apă învechite pierd foarte multă apă și că îmbunătățirile infrastructurii musai să se concentreze pe colectarea și stocarea apei pluviale în timpul sezonului inlacrimat, bunaoara și pe reutilizarea apelor uzate tratate pentru agricultură.

„Aceste fenomene de secetă se vor întoarce cu mai departe marime în viitorie”, a vorovi Voudouris. „Musai să luăm măsuri și să planificăm din rodul-pamantului pentru a minimiza impactul acestora… și musai să ne adaptăm la această nouă existenta.”

TAGGED:
Share This Article
Leave a comment