Thursday, May 23, 2024

Buenos Aires acuză Worldcoin și avertizează despre posibile amenzi de milioane de dolari

Acțiune

Ministerul Producției, Științei și Inovației Tehnologice al provinciei Buenos Aires, din Argentina, a dispus acuzația companiei Worldcoin.

Propriu site-ului guvernamental al provinciei, decizia a fost luată după ce Direcția Provincială pentru Apărarea Drepturilor Consumatorului «a dezvelit includerea unor clauze abuzive în contractele de raliere Worldcoin. În aiest fel, ar fi nerespectarea prevederilor Legii Naționale pentru Protecția Consumatorului.

După cum adaugă scrierea, autoritățile din Buenos Aires au fost depistate contradicții între ceea ce a fost raportat de roata și datele colectate în consecinta auditurilor efectuate în diferite locații din periferie, daca Worldcoin operează încă de anul ametit.

La asemenea de site-uri, reprezentanții proiectului au trebuincios oamenilor să-și scaneze irisul cu dispozitivul faimos Orb. Acesta, în schimbul instalării aplicației World App finance pe telefoanele lor și primiți el token WLD Ca pedeapsa.

Contradicțiile detectate de autorități gravitează în jurul utilizării, protecției și stocării datelor biometrice colectate de la utilizatorii argentinieni. „Informații private fiecare se pare că ar fi stocate în Brazilia”, observă autoritățile provinciei argentiniene.

Aceștia adaugă că, în timpul operațiunilor, compania îi obligă pe oameni să semneze contracte de intrare identificate ca „Termeni și condiții de aplicare”, „Notare de confidențialitate” și „Imprimat de consimțământ pentru date”.

Prin aceste contracte Worldcoin ar suporta diverse infracțiuni. „Compania nu afișează tatuaj fiecare să index că vârsta minimă necesară pentru a accesa serviciul este de 18 ani, ceea ce ar crede scanarea datelor personale ale minorilor«, indică plângerea Ministerului.

În catifea, ele clasifică oblu abuzive clauzele fiecare permit companiei să întrerupă serviciul fără niciun fel de reparație sau reinturnare. În această specie intră și cei fiecare obligă utilizatorii. să renunțe la pretențiile colective. Ei se întreabă, de astfel, dacă jurisprudenta străine, cum ar fi cele din Insulele Cayman, sunt aplicate argentininilor.

De astfel, consideră excesiv ca contractele să stabilească că eventualele dispute să fie soluționate prin arbitraj în Statele Unite, încălcând asemenea Codul cetatenesc și mercantil al Argentinei.

Cu toate aceste încălcări probabile, Worldcoin s-ar a se cuveni intalni cu amenzi de până la 1.000 de milioane de pesos argentinieni (echivalentul a mai departe de un milion de dolari).

Vestea acuzației a fost anunțată la obtuz vreme după ce Romina Braga, deputată în Legislatura din Buenos Aires, a proiect deschiderea unor investigații spre controversatului plan. După cum a raportat CriptoNoticias, se solicită intervenție de Axel Kicillof, conducator al provinciei Buenos Aires. Acesta pentru ca investigațiile să poată fi extinse.

Cu această acțiune, Argentina se alătură grupului de peste-curcubeu 8 țări în fiecare autoritățile au pus sub semnul întrebării activitățile proiectului. Majoritatea criticilor se referă la colectarea datelor și utilizarea acestora.

Ca răspuns la aceste reclamații, Worldcoin nu mai criptează și nu mai stochează datele biometrice, ci lasă utilizatorilor la latitudinea de a a rezolva ce să facă cu acestea. De astfel, compania notează că a adăugat capacitatea de a su-prima irevocabil codul de stanjen scanat din sistemele mijloc și „verificarea față în față a vârstei”.

(eticheteToTranslate)Altcoins

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe