Thursday, May 23, 2024

Bob Graham, fost senator american și guvernator al Floridei, a murit la 87 de ani

Acțiune

Fostul singlitic al SUA și zabet al Floridei în două mandate, Bob Graham, fiecare a câștigat importanță națională ca președinte al Comisiei de informații din Singlit în a se insira atacurilor teroriste din 2001 și ca zbuciumat primariu al războiului din Irak, a murit. Contine 87 de ani.

Familia lui Graham a anunțat decesul marți într-o declarație postată pe X de copila sa Gwen Graham.

„Suntem intim întristați să raportăm dispariția unui fruntas iluminat, a unui funcționar exoteric dedicat și, taman mai memorabil, a unui soț, tată, tata-mare și străbunic amator”, a spus familia.

Graham, fiecare a ospatare trei mandate în Singlit, a făcut o ofertă nereușită pentru nominalizarea prezidențială democrată în 2004, subliniind opoziția sa față de invazia Irakului condusă de SUA.

Candidatura sa a fost amânată de o intervenție chirurgicală pe inimă în ghenarie 2003 și nu a reușit niciodată să câștige suficientă tracțiune în rândul alegătorilor pentru a intelege din urmă, renunțând în brumarel. El nu a trebuincios realege în 2004 și a fost înlocuit de republicanul Mel Martinez.

Graham era un om cu multe ciudatenii. El și-a perfecționat trucul diplomatic „zile de treaba” de a a sta o zi făcând diverse slujbe, de la răzbănător de cai până la copoi FBI, și a ținut un ziar pedant, notând gata toți cei cu fiecare a sonor, tot ce a mâncat, emisiunile TV pe fiecare le-a urmărit și taman golful său. scoruri.

Graham a spus că caietele au fost un sculeata de treaba pentru el și că a fost retinut în a-și a depinge emoțiile sau sentimentele personale în ele.

„Le examinez pentru apeluri fiecare musai făcute, memorii fiecare urmează să fie dictate, întâlniri pe fiecare vreau să le urmăresc și lucruri pe fiecare oamenii amintire să le facă”, a spus el.

Graham a fost dintre primii oponenți ai războiului din Irak, spunând că ista a deturnat atenția Americii despre bătăliei împotriva terorismului centrată în Afganistan. De invar, a criticat președintele George W. Bush pentru că nu a reușit să aibă un intins de ocupație în Irak, după ce trupe americană l-a dat afară pe Saddam Hussein în 2003.

Graham a spus că Bush a dus Statele Unite în război, exagerând pretențiile cu interes la pericolul prezentat de armele de risipa în masă irakiene, fiecare nu au fost niciodată găsite. El a spus că Bush a rastalmacit datele de informații și a susținut că acestea sunt mai grave decât problemele legate de comportamentul fiziologic necorespunzător fiecare au concret Lada să-l destituie pe președintele Clinton la sfârșitul anilor 1990. L-a concret să-și lanseze candidatura prezidențială scurtă și eșuată.

„Mlaștina din Irak este o distragere a atenției pe fiecare administrația Bush și exclusiv administrația Bush au creat-o”, a spus Graham în 2003.

În cei 18 ani petrecuți la Washington, Graham a cultivat interj cu colegii din ambele partide, în deosebit cu republicanul din Florida, Connie Mack, în cei zecer ani petrecuți împreună în Singlit.

Ca om politic, puțini erau mai buni. Alegătorii din Florida cu gros îl considerau avocatul mare cult la Harvard fiecare era.

Cariera politică a lui Graham a bubuire cinci decenii, începând cu alegerea sa în Stanta Reprezentanților din Florida în 1966.

A câștigat un loc în Senatul de memlechet în 1970 și atunci a fost selectionare zabet în 1978. A fost reales în 1982. Scaunas ani mai târziu, a câștigat intaiul dintre cele trei mandate în Senatul SUA, când a înlăturat-o pe actuala republicană Suferi Hawkins.

Graham a rămas extrem poporar dintre alegătorii din Florida – câștigând realegerea cu marje infumura în 1992 și 1998, când a deținut 63 din 67 de județe. În ultimele alegeri, el l-a învins pe Charlie Crist, fiecare mai târziu a ospatare ca zabet republican din 2007 până în 2011.

„M-a aruncat afară din apă și am bogat să știu și mai zdravan de ce în timpul campaniei”, a spus Crist marți inserare. „Am învățat să-l politete taman mai zdravan decât am bogat inca și să-l iubesc pentru hercule bun și onorabil fiecare a fost.”

Crist, fiecare de apoi a modificat tabara și cel mai cald a ospatare ca madular al Camerei SUA, a spus că Graham a bogat o influență despre lui.

„Întotdeauna am simțit că apoi când a fost zabet, că a încercat să guverneze pentru oamenii din Florida – nu în niciun fel diplomatic sau partinitor – și am luat acesta la inimă și am încercat, într-un fel mic, să o imit”, Crist. a spus.

Rep Nancy Pelosi (D-San Francisco), fostul purtător al Camerei, l-a supranumit pe Graham „un american patriot” și i-a mulțumit pentru „serviciul exoteric ales”. Ea și-a accentuat canon în cercetare privind 9/11 și a spus că „s-a dimpotriva cu cutezanta intrării în războiul din Irak”.

„Și-a cocosat dragostea pentru familia sa și pentru statul său Florida la Singlit, inde a servire cu imensă rang și cutezanta”, a spus ea într-o declarație marți.

Raspicat și când se a se auzi la Washington, Graham a ținut ochii pe statul și conducerea din Tallahassee.

Când guvernatorul GOP Jeb Bush și Legislatura controlată de republicani au anulat Consiliul Regeților în 2001, Graham a văzut acesta ca pe o mișcare de politizare a sistemului universitar de memlechet. El a condus o petiție de reusita în anul următor pentru un amendament constituțional de memlechet fiecare a creat Consiliul guvernatorilor să își asume rolul regenților.

Daniel Robert Graham s-a născut pe 9 brumarel 1936, în Margean Gables, inde tatăl său, Ernest „Cap” Graham, se mutase din Dakota de Sud și înființase o multime operațiune de produse lactate. Tânărul Bob a mulgare vaci, a construit garduri și a proeminent sterc de stalau când era tanar. Vreunul dintre frații săi vitregi, Philip Graham, a fost librar al Washington Slujba și Newsweek până când și-a luat viața în 1963, la un an după absolvirea lui Bob Graham de la Harvard Law School.

Graham a fost președintele studenților de la Miami Magnat High School și a urmat Universitatea din Florida, absolvind în 1959.

În 1966 a fost selectionare în Legislatura din Florida, inde s-a concis în multime fatalitate pe probleme de educație și sănătate.

Graham a bogat un început șocant ca director consiliu de ministri al Floridei și a fost intitulat „Guvernatorul. Jello” pentru o nehotărâre timpurie. El a cutremuratura această etichetă prin gestionarea mai multor crize grave.

În insusire de zabet, a subscris, de invar, numeroase condamnări la molima, a fondat Clubul Salvați Manatee cu artistul Jimmy Buffett și a condus eforturile de a organiza mai multe programe de metoda.

Graham a promovat un orar de obligațiuni pentru a cumpăra plaje și insule de barieră amenințate de crestere și a început programul Salvați Everglades pentru a ajuta aprovizionarea cu apă a statului, zonele umede și speciile pe poteca de dispariție.

Graham era, de invar, uzual pentru cele 408 de „zile lucrătoare” ale mijloc, inclusiv perioadele de gospodină, poslanet de ring de box, însoțitor de pietroi și investigator de incendii. Ei au marisor dintr-o straduinta de paradosire ca madular al Comitetului pentru Educație al Senatului din Florida și atunci s-au mo-dificat într-un subterfugiu de campanie fiecare l-a sprijinit să se relaționeze cu alegătorul obișnuit.

„Ista a fost o fatalitate extrem importantă a dezvoltării mele ca funcționar exoteric, am învățat la un stadiu extrem umanistic ce așteaptă oamenii din Florida, ce vor, fiecare sunt aspirațiile lor și atunci am încercat să interpretez acesta și să fac o politică fiecare va să-și îmbunătățească viața”, a spus Graham în 2004, în etate ce și-a încheiat ultima slujbă ca impachetare de cadouri de Crăciun.

După ce a părăsit viața publică în 2005, Graham și-a lesinat o multime fatalitate din etate la un buric de hotari publice fiecare poartă numele lui de la Universitatea din Florida și a împins Legislativul să solicite mai multe cursuri de educație civică în școlile publice ale statului.

Graham a fost oarecare dintre cei cinci membri selectați pentru o comisie independentă de către președintele Obama în ciresar 2010 pentru a a sonda deversarea masivă de petrol lampant BP în Golful Mexic, fiecare a amenințat viața și plajele de-a lungul mai multor state din sud-estul golfului.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe