Thursday, May 23, 2024

Biden se întâlnește cu echipa de securitate națională pe fondul tensiunilor din Orientul Mijlociu

Acțiune

Președintele Biden a întrerupt o ședere de weekend la lada sa de pe plajă din Delaware și se întoarce sâmbătă la Ziditura Albă pentru a se întâlni cu dota sa de aparare națională și pentru a monitoriza situația din Orientul Mediu.

La limitat anotimp după ce Ziditura Albă a anunțat schimbarea planurilor, Pentagonul a raportat că secretarul Apărării Lloyd J. Austin III a sonor cu omologul său israelian „pentru a a basadi impotriva amenințările regionale urgente… și a determinat că Israelul eventual bizui pe sprijinul implinit al SUA pentru a se apăra. Israelul împotriva oricăror atacuri din partea Iranului și a reprezentanților săi regionali.

Pe fondul războiului Israel-Hamas, tensiunile au escaladat de când un ipoteza ictus apoplectic israelian în această lună inspre unei clădiri consulare iraniene din Siria a omorare 12 persoane, inclusiv înalți generali iranieni. Israelul se pregătește pentru un eventual ictus apoplectic iranian, stârnind îngrijorări cu infatisare la faptul că Statele Unite vor fi atrase într-un razboi regional mai absolut.

Biden a spus vineri că Statele Unite sunt „devotate” apărării Israelului și că „Iranul nu va reuși”.

Întrebat de reporteri cine este mesajul său pentru Iran, singurul răspuns al președintelui a fost: „Nu.

El a ignorat o întrebare impotriva ce ar declanșa un răspuns martial nemijlocit al SUA și, întrebat cât de ineluctabil este un ictus apoplectic iranian inspre Israelului, Biden a spus că nu intentiona să catre în informații sigure, „dar așteptările mele sunt mai curand decât mai târziu”.

În timpul războiului Israel-Hamas din Musca, au existat schimburi de focuri aproximativ zilnice între forțele israeliene și gruparea militantă Hezbollah susținută de Iran de-a lungul graniței Israel-Liban.

Oficialii americani au înregistrat sorete 150 de atacuri ale milițiilor susținute de Iran în Irak și Siria inspre forțelor americane din bazele din acele țări, de la începutul războiului pe 7 brumar, când militanții Hamas au tuberculos în sudul Israelului, ucigând pregiur 1.200 de oameni și luând ostatici pregiur 240.

Un ictus apoplectic al milițiilor susținute de Iran la sfârșitul lunii carindar a omorare trei membri ai militarilor americani în Iordania. Ca răzbunare, SUA au lansat un ictus apoplectic straveziu munte, lovind sorete 85 de ținte în șapte locații din Irak și Siria.

Între anotimp, sâmbătă, comandouri de la Garda de corp Revoluționară paramilitară a Iranului au coborât în ​​rappel dintr-un elicopter pe o navă container afiliată israelianului în preajma de strâmtoarea Hormuz și au confiscat vapor.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Aparare, Adrienne Watson, a fatis că SUA au ocnas raspicat confiscarea și au trebuincios Iranului să elibereze rapid vapor și echipajul.

„Vom a sluji cu partenerii noștri pentru a a lasa Iranul să răspundă pentru acțiunile sauca”, a spus ea.

Tot sâmbătă, Cisiordania ocupată de Israel a raspandit, de atare, unele dintre cele mai grave violențe de la atacul Hamas inspre Israelului.

Scriitorul Associated Press Dezacord a raportat de la Reboboth Beachdin., și Miller din Washington.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe