sâmbătă, aprilie 20, 2024

Biden îndeamnă Irlanda de Nord să susțină pacea, să urmărească creșterea economică

Acțiune

Președintele Biden a fatis miercuri că Irlanda de Septentrion „nu musai să se întoarcă” la violența cine a marcat-o ani de zile înainte de un invoiala de astampar intermediat de SUA cu 25 de ani în urmă, îndemnând politicienii să rezolve o criză politică cine a lăsat această grupare a Regatului Reunit fără un consiliu de ministri cine funcționează.

Vorbind catre creșterea economică pe cine a experimentat-o ​​Irlanda de Septentrion de când Acordul de Vinerea Noian a pus capăt a 30 de ani de vărsare de sânge sectar, Biden a spus: „Devine de noi să continuăm cest obiect”.

La premiu sa vizită prezidențială în Irlanda de Septentrion, Biden a abătut orizont mai multor investiții americane pentru a a ajutora la stimularea creșterii economice – mai selectionat dacă politicienii dispăruți din Belfast rezolvă un intrare cine a pus guvernul lor în pauză.

„Adevărul prost este că pacea și oportunitatea economică merg împreună”, a spus Biden în timpul unui logos la noul campus al Universității Ulster din Belfast. El a remarcat că clădirea din centrul orașului îmbrăcată cu sticlă ar fi fost de neconceput în anii de bombardamente și împușcături cunoscute sub numele de „Necazurile”.

Remarcând că producția economică totală a Irlandei de Septentrion s-a dublat în un patrime de suta de la semnarea acordului de astampar de Vinerea Noian în prier 1998, Biden a îndemnat oamenii din Irlanda de Septentrion să „mențină pacea, să dezlănțuie această oportunitate economică incredibilă”.

Biden a îndemnat toate partidele politice să se întoarcă la muncă, spunând că „democrația are lipsa de campioni” și că viitorul Irlandei de Septentrion este în mâinile lor.

CITIT  KuCoin se confruntă cu acuzații de conspirație criminală

„Sper că adunarea și executivul vor fi restabilite în curând”, a spus el. „Este o judecată pe cine musai să o faci tu, nu eu, dar sper că se va întâmpla.”

Musaferea lui Biden a fost programată pentru a semn aniversarea acordului de Vinerea Noian, pe cine SUA a fost cheia lovirii. Biden i-a creditat pe oamenii cine au fost dispuși să „riste cu îndrăzneală pentru posteritate” ajungând la un invoiala, amintind audienței că „pacea nu era inevitabilă”.

Referindu-se la un criza cu armă din faur deasupra unui ofițer de poliție înalt – inculpat de autorități pe dizidenții armatei republicane irlandeze cine se opun procesului de astampar – Biden a spus că „dușmanii păcii nu vor învinge. Irlanda de Septentrion nu se va întoarce, roagă-te Doamne.”

În vreme ce pacea a dăinuit, Irlanda de Septentrion a rămas fără un consiliu de ministri funcțional de când Partidul Democratic Unionist, cine a dimensiune jumătate dintr-un consiliu de ministri de împărțire a puterii, a ieșit în urmă cu un an din motiv unei dispute comerciale post-Brexit.

Biden sa întâlnit pentru redus vreme înainte de discursul său cu liderii DUP și alte scaun partide politice principale din Irlanda de Septentrion.

Biden s-a confruntat cu neîncrederea din partea unioniștilor pro-britanici din motiv moștenirii mijloc irlandeze americane. Sammy Wilson, un protocolar DUP în Parlamentul Marii Britanii, a fatis pentru Talk TV că Biden „are un acta de a fi pro-republican, anti-unionist, anti-britanic” – o afirmație pe cine Odaie Albă a negat-o neabatut.

Discursul lui Biden a navigat cu atenție în curentele politice complexe ale Irlandei de Septentrion, făcând referinta atât la ascendența sa britanică, cât și la cea irlandeză, și observând contribuția în SUA a scoțieților din Ulster în potop grupare protestanți, conj și a catolicilor irlandezi, conj proprii strămoșii săi.

CITIT  Fostii Dodgers l-au surprins pe Steve Garvey a durat atât de mult să intre în politică

Asadar de lucruri nu trec neobservate în Irlanda de Septentrion. Liderul DUP, Jeffrey Donaldson, a spus că „referirea lui Biden și la propria ascendență britanică, cred, indică sperăm că avem un președinte cine recunoaște că Regatul Reunit este un sotie strans și un libovnic al Statelor Unite”.

Dar Donaldson se îndoia că a cerceta președintelui va „a ramplasa dinamica politică”.

„Sunt limpede ce musai să se întâmple pentru a a efectua progresul pe cine ni-l dorim cu toții – și ista este că locul Irlandei de Septentrion în Regatul Reunit este atât vazut, cât și ajutat, și vrem să vedem acesta în datina”, a spus el.

Michelle O’Neill de la partidul naționalist irlandez Sinn Fein a spus că Biden a „expediere un socoteala limpede DUP” catre necesitatea de a reintoarce la muncă.

Biden a luat un ceai și cu prim-ministrul englez Rishi Sunak în timpul escalei mijloc la Belfast. Președintele a inconstient mai puțin de 24 de ore în Irlanda de Septentrion înainte de a povarni în A reedita Irlanda pentru o vizită de trei zile, inclusiv o adresă la parlamentul din Dublin, participarea la o cină de gală și excursii în două orașe natale ancestrale.

Oficialii britanici au negat că concizia vizitei a echivalat cu un respingere. Sunak a spus că el și Biden au bogat o „discuție deosebit bună” catre investițiile în Irlanda de Septentrion, împreună cu problemele de politică externă.

„Suntem parteneri și aliați deosebit apropiați. Cooperăm într-o numar de lucruri”, a spus Sunak.

Paroxism politică din Irlanda de Septentrion provine, în grupare, din Brexit. Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a lăsat Irlanda de Septentrion într-o situație neliniștită între restul Marii Britanii și Irlanda, ciolan al UE, și a pus acordul de astampar la o tensiune sporită.

CITIT  Obama, Clinton și animatori de renume îl ajută pe Biden să strângă un record de 25 de milioane de dolari pentru realegerea sa

După multe certuri, Marea Britanie și UE au încheiat un invoiala în faur pentru a a trata tensiunile legate de comerț, eliminând multe dintre controalele vamale cine au nervos întreprinderile și i-au înfuriat pe sindicaliști. Partidul Democratic Unionist, totuși, a grai că acordul nu baga ingamfat de mult pentru a răspunde preocupărilor legate de locul Irlandei de Septentrion în Regatul Reunit și a refuzat să revină la domnie.

Biden, cine a îndemnat Marea Britanie și blocul să pună în urmă disputele legate de Brexit, i-a lăudat pe liderii din Marea Britanie și UE pentru că încearcă să rezolve „provocările complexe” create de Brexit.

Neil Given, un funcționar populatie cine locuiește la Belfast, a salutare a cerceta lui Biden, dar a spus că „așteptările mijloc nu sunt ingamfa” că aceasta va a despresura blocajul politician.

„Avem prevaricat de codos un an și de la semnarea Acordului de Vinerea Noian au existat numeroase opriri ale instituțiilor din Stormont”, a spus el. „Nu știu dacă a cerceta domnului Biden în 24, 48 de ore samite a strange oamenii și samite sminti un socoteala de cine asasi musai să ne întoarcem la consiliu de ministri.

„Dar să sperăm că samite a efectua acesta. Știu că nu există cu siguranță o persoană mai puternică cine să poată a prezenta acel socoteala.”

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe