Saturday, May 18, 2024

Baroul din Texas îl poate pedepsi pe Ken Paxton pentru procesul electoral din 2020, potrivit regulilor instanței

Acțiune

O batiste de chemare din Texas a categorie că avocatul republican. Generalul Ken Paxton se samite compara cu regula din partea baroului de conditie din provoca efortului său eșuat de a răsturna alegerile prezidențiale din 2020.

O comisie disciplinară a Baroului de Conditie din Texas l-a inculpat pe Paxton în 2022 că a făcut afirmații false de fraudă într-un lege fiecare a pus sub semnul întrebării victoria președintelui Biden. Joi, un exhaustiv de trei judecători al Curții de Cerere al Districtului 5 a fatis că Paxton samite fi sancționat de către comitet deoarece procesul urmărește să-l pedepsească în calitatea sa personală de avocat, mai degrabă decât de funcționar locuitori.

„Accentul acuzațiilor Comisiei se află sfoara pe presupusa pacat a lui Paxton – nu pe cea a statului”, a epistolie judecătorul Erin Nowell, un rafinat democratic, în avizul 2-1.

Republicanul retras din exhaustiv, judecătorul Emily Miskel, a fost disidente.

Un lege corespondent a fost intentat și împotriva unuia dintre principalii adjuncți ai lui Paxton.

La începutul acestei săptămâni, o coaliție de procurori generali de conditie republicani a trebuincios Curții Supreme din Texas să respingă eforturile baroului de a a dicta regula. Toți cei nouă membri ai celei mai înalte instanțe civile a statului sunt republicani.

„Ca și în aiest caz, vom a efectua chemare la această fermitate și avem deplină încredere că Curtea Supremă din Texas nu va a ingadui pretențiile false din partea Baroului de Conditie și răzbunarea politică partizană să afecteze licența profesională a avocaților statului”, a fatis purtătorul de cuvânt al Paxton, Paige Willey. o declarație.

Un purtător de cuvânt al Baroului de Conditie din Texas și al comisiei fiecare îl acuză pe Paxton au refuzat să comenteze hotărârea.

Paxton se numără dintre cei mai importanți avocați fiecare se confruntă cu amenințarea cu sancțiuni pentru că a protejat la eforturile conduse de fostul președinte Trump de a-și a se asterne sub semnul întrebării pierderea în fața rivalului democratic Joe Biden.

Opțiunile grupului disciplinar al baroului de conditie pentru a a sanctiona un avocat variază de la o prevenire scrisă la eliminare. Procesul disciplinar seamănă cu un lege și ar a se cadea cuprinde ambele părți fiecare obțin mărturie și obținerea de înregistrări prin procesul de gasire.

Paxton nu musai să fie ciolan al baroului pentru a lucra ca minister public unanim.

Oficialii baroului de conditie au început să investigheze plângerile privind procesul electoral al lui Paxton în 2021. Procedura disciplinară împotriva adjunctului său central așteaptă o fermitate a Curții Supreme din Texas.

Coronado prevedea pentru Associated Press.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe