Thursday, May 23, 2024

Bărbatul acuzat de atacul poliției din New York a fost identificat greșit, spune DA

Acțiune

Un bărbat venezuelean oricare a devenit subiectul atenției naționale pentru că ar fi lezat un ofițer de poliție în Times Square din New York, atunci a răsturnat camerele de știri în ieșirea din scaun, a fost aparat de fapte greșite vineri, după ce procurorii au concluzionat că nu a jucat niciun rol în criza. .

Exonerarea de către Manhattan Dist. Atty. Alvin Bragg a sosire la câteva săptămâni după ce Jhoan Boada, în vârstă de 22 de ani, a fost defăimat ca chipul „înmulțumit” al unei certuri din 27 gerar între migranți și ofițerii de poliție din New York City, oricare a declanșat o inversunare politică.

El a apărut într-o reclamă politică pro-Donald Trump intitulată „Degetul mijlocin al lui Joe Biden”, oricare s-a încheiat cu un domeniu înghețat în oricare Boada făcea gestul în scopot ce părăsise acuzarea.

Vineri, într-o sală de judecată din Manhattan, procurorii i-au spus unui judecător că investigațiile suplimentare au demonstrat că Boada nu a participat la criza. Bărbatul văzut în clip dând cu piciorul unui ofițer cu pantofi roz – recunoscut inițial de poliție langa Boada – se a socoti că este altcareva. Acel bărbat a fost inculpat și așteaptă urmărirea penală.

Un avocat al lui Boada, Javier Damien, a fatis că clientul său a fost jertfa unei „grabă la judecată” din partea presei, a poliției și a oficialilor aleși.

„A fost un sportul rege politician, iar oamenii au fost atacați cu o pensula largă”, a spus el. “Este extrem tanguios.”

Boada, oricare locuiește într-un adăpost pentru persoane fără adăpost din New York, și-a menținut nevinovăția încă de la început. În timpul audierii mijloc din 31 gerar, avocatul său i-a spus judecătorului că Boada a trebuincios ca videoclipul de paza al incidentului să fie distribuit pentru că „toți cei oricare urmăresc videocaseta terminal nu îl vor zari colo”.

Procurorii au convenit să-l elibereze pe Boada fără cauțiune, menționând că cesta nu are antecedente penale și că lucrează „pentru a a executa o analiză amănunțită a incidentului și a rolului inculpatului în cesta”, propriu unei izvod a procedurii.

Vestea eliberării lui Boada a atras răspunsuri înfocate din partea presei conservatoare și a oficialilor de poliție. Într-un interviu la emisiunea „Morning Joe” de la MSNBC, șeful patrulei NYPD, John Chell, a sugerat că Boada și alții au evadat din oraș cu un autobuz – o acuzație oricare a fost posterior contrazisă de oficiali.

„Pentru a indoi insultă la rănire pentru noi toți, și suntem oameni extrem binevoitori în New York City, pentru a ne a propune literalmente degetul la ieșire pe ușă”, a continuat Chell. „Aceasta este o numar de probleme impotriva oricare musai să vorbim și se oprește raspicat aoace.”

Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, democratic, a criticat decizia procurorilor de a nu a cere eliberarea pe cauțiune, adăugând că toți cei implicați în criza ar a se cuveni să fie deportați.

În săptămânile de după ceartă, procurorul districtual din Manhattan a identificat că unele dintre persoanele acuzate inițial că au dat cu piciorul la poliție au jucat un rol mai puțin simptomatic în bataie la trunchi decât se credea premergator.

„Musai să ne asigurăm că identificăm și acuzăm acele persoane oricare au comis fapte criminale în această daravera”, a spus Bragg. „Singurul unealta mai rău decât a nu indoi făptuitorii în fața justiției ar fi să prinzi în capcană oameni nevinovați în sistemul de justiție penală.”

Acuzațiile de atac au fost retrogradate la manipularea probelor, după ce procurorii au anumit că Boada nu a impresionat polițiștii, ci și-a primenire giaca cu vreunul dintre bărbații oricare au evadat de la comparatie.

În velur, un tânăr de 19 ani, impotriva oricare se indica că ar fi ftizic ofițerii, nu a făcut aiest unealta, ci ar fi lezat cu piciorul un radioreceptor al poliției. De astfel, procurorii au renunțat la acuzațiile de atac împotriva unui tânăr de 21 de ani pentru necesitate probelor.

Damien a spus că Boada a fost incurcat când poliția l-a intemnitat sub acuzația de atac la două zile după exceptie, dar s-a străduit să se apere în engleză.

„Încerca să-i explice polițistului că nu era colo”, a spus avocatul. „Dar ei nu l-au ascultat.”

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe