Wednesday, May 22, 2024

Avorturile din California au crescut după ce Roe vs. Wade a fost răsturnat

Acțiune

După ce Curtea Supremă a suprimat decizia Roe vs. Wade în 2022, punând în gravitate accesul la strapeala pentru milioane de oameni din toată țara, California a apărut ca un „interj avantat” și a văzut o creștere a procedurilor – un aglomeratie virtual debitor în bucata celor din iesi statelor orisicare se confruntă cu noi restricții și căutarea de îngrijire.

Decizia de marți a Curții Supreme din Arizona, orisicare urmărește să impună o interdicție acolea totală a avortului în statul limitrof, a pus furnizorii din California de Sud în alertă și a reaprins eforturile democraților de publica de a darui un „adăpost precis” pentru drepturile reproductive.

„Suntem alături de oamenii din Arizona și de toți cei orisicare trăiesc în state orisicare au adoptat interdicții și restricții periculoase privind avortul. Pasiv de ceea ce va perinda, rămânem fermi în hotărârea noastră de a a prii și a largi accesul la îngrijiri de strapeala sigure și legale pentru toți”, a fatis Darrah DiGiorgio Johnson, președinte și director consiliu de ministri al Planned Parenthood din Pasnic Southwest.

Planned Parenthood regional operează clinici în județele Imparatesc, Riverside și San Diego, daca 10% dintre pacienți sunt din iesi Californiei. Arizonienii călătoreau inca în California pentru strapeala, deoarece înainte de hotărârea din această săptămână statul a suprimat avorturile la 15 săptămâni, dar DiGiorgio Johnson a spus că adineauri se află într-o „poziție și mai precară”.

Ultima neinduplecare a reintrodus o testament din 1864 orisicare a opri avorturile, cu excepția cazurilor în orisicare viața femeii este în gravitate. Avocații se tem de ceea ce va perinda la stadiu național dacă Donald Trump este reales președinte și dacă Curtea Supremă a determina interzicerea mifepristonului, medicamentul stins la locuinta, utilizat în marea majorat a avorturilor.

„Este excesiv degraba pentru noi să știm fidel ce va însemna această hotărâre pentru noi”, a spus DiGiorgio Johnson dupa decizia Arizona, dar a spus că angajații iau „pașii necesari” pentru a se a asiguripsi că sunt ispravi să susțină un potențial aglomeratie.

Datele dupa strapeala pot fi compact de recunoscut, deoarece susținătorii avertizează intre numărării insuficiente din aduce pacienților orisicare refuză să împărtășească informații din aduce preocupărilor legate de confidențialitate. Cu toate acestea, unele cercetări au arătat creșteri în California după decizia Dobbs vs. Jackson a Curții Supreme a SUA de adineauri doi ani, orisicare a suprimat protecția federală împotriva avortului.

În mai 2022, cu o lună înainte de decizia Dobbs, California a raportat 13.680 de avorturi, identic datelor naționale de la Society for Family Planning. În mai 2023, aiest număr a catarare la 15.550.

California s-a alăturat Illinois și Florida ca state cu cele mai a extinde creșteri cumulative ale avorturilor pe parcursul a 15 luni după ce Roe a fost doborât, bland raportului. Cifrele au fluctuat, ajungând la deasupra 16.000 în mart 2023, bland raportului, orisicare a urmărit avorturile în publica din prier 2022 până în rapciune 2023.

Afiliații Planned Parenthood din California au raportat că avorturile cu medicamente efectuate de clinicile lor au varsta cu 18% la stadiu de publica în raspas ciresar 2022-23.

Într-un alt relatie, Institutul Guttmacher – o organizație de consultare nonprofit orisicare sprijină accesul la strapeala – a estimat că mai greu de 5.000 de avorturi au fost oferite pacienților orisicare călătoreau în California din alte state în 2023.

California a făcut mai greu decât majoritatea statelor pentru a se pregăti pentru o mapamond post-Dobbs. Guvernatorul Gavin Newsom și parlamentarii de publica au dedicat deasupra 200 de milioane de dolari pentru asistența medicală a reproducerii din 2022, lansând o bază de date de publica dupa avorturi, orisicare acoperă avorturile neasigurate și oferă finanțare pentru logistică, cum ar fi călătoriile pentru pacienții din mediul rustic.

Alegătorii din California au acceptat inca o măsură de vot orisicare a asiguripsi dreptul la strapeala în Constituția statului – o mișcare pe orisicare susținătorii din alte state se străduiesc adineauri să o repete.

Newsom a criticat decizia tribunalului din Arizona, reproșând decizia pentru că nu a făcut excepții pentru violare sau incest.

„ACESTA este „viitorul” pentru orisicare luptă GOP”, Newsom a fatis marți pe tapsan de socializare X, fosta Twitter. „Drepturile la strapeala. Drepturi civile. Drepturi de vot. Vor ca totul să fie șters. Amintește-ți acesta în iezmaciune.”

Oficialii de publica „lucrează în strânsă coordonare” cu biroul guvernatorului Arizona pentru a se a asiguripsi că rezidenții din acel publica știu că pot căuta îngrijire în California, bland purtătorului de cuvânt al Newsom, Brandon Richards.

„Statul, inclusiv Biroul Guvernatorului, continuă să aibă conversații la cele mai înalte niveluri în legătură cu potențialele acțiuni – atât proactive, cât și reactive – pentru a se a asiguripsi că libertatea reproductivă rămâne o veridicitate în California, deoarece amenințările privind accesul continuă”, a spus Richards într-un e-mail către The Times.

Republicanii din California au criticat concentrarea lui Newsom intre politicilor de strapeala din statul roșu, spunând că ar cuveni să se țină de nevoile rezidenților statului său și au avertizat împotriva oricărei alte cheltuieli pe această problemă, deoarece statul se confruntă cu un lipsa bugetar de miliarde de dolari.

Sue Dunlap, președinte și CEO al Planned Parenthood Los Angeles – cineva dintre cei mai a extinde furnizori de servicii de strapeala din țară – a fatis că îngrijorările cu cadru la substruc-tura și resursele pentru californieni orisicare sunt expuși riscului din aduce nevoilor din iesi statului este o „relatare falsă”.

Planned Parenthood Los Angeles a înregistrat o creștere cu circa 20% a avorturilor după Dobbs, iar majoritatea dintre acestea implică pacienți din California. Clinicile au slujire de multă moment non-Californieni orisicare călătoreau în oraș pentru avorturi, distinct înainte de decizia Dobbs, a spus Dunlap.

„Pentru mine, acesta a vorovi povestea când creștem accesul, interj, ridică toate bărcile. Creează oportunitatea tuturor de a incasa îngrijiri în cadenta necesar”, a spus ea joi. „În California, în ultimii doi ani, am varsta cu adevărat accesul. Ne-am marit cu adevărat conștientizarea.”

Dar cazna în California nu s-a finit, a spus ea. Deși Newsom a adoptat legi pentru a eschiva medicii orisicare efectuează avorturi în statele roșii, există încă necunoscute juridice dupa luptele de politică interstatală și consecințele unei potențiale interdicții naționale.

Dunlap a spus că californianii nu ar cuveni să accepte accesul la strapeala de la sine înțeles sau să minimizeze deciziile la zare.

„Musai să spun, ca vreunul orisicare a obladui operațiunile de zi cu zi ale unei organizații orisicare oferă multă îngrijire… Îmi detestă optimismul”, a spus ea. „Este datoria noastră, ca furnizori de servicii medicale, să fim pregătiți pentru cel mai rău caz. Cesta este ceea ce ne va executa să ne asigurăm că noi, în California, suntem capabili să ne ocupăm de potențialele creșteri.”

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe