vineri, aprilie 12, 2024

Atty. Generalul Merrick Garland onorează Alabama Bloody Sunday

Acțiune

Vicepreședintele Kamala Harris le-a spus miilor adunate pentru cea de-a 59-a zi aniversara a atacurilor de Duminica Sângeroasă intre manifestanților pentru drepturile civile din Selma, Ala., că libertățile fundamentale sunt atacate în America și astăzi.

Harris s-a alăturat celor adunați la poalele Podului Edmund Pettus, conj activiștii pentru drepturile de vot au fost bătuți înapoi de către oamenii legii în 1965. Vicepreședintele a lăudat curajul manifestanților în masura ce aceștia s-au personal într-un timp caracteristic al luptei pentru drepturile civile.

„Astăzi, știm că bataie noastră pentru autonomism nu s-a încheiat, deoarece în cest timp asistăm la un tuberculoza numar intre libertăților dens luptate și câștigate, începând cu libertatea oricine le deblochează pe toate celelalte, libertatea de a alege”, Harris. a spus.

Ea a criticat încercările de a restricționa votul, inclusiv limitele votului prealabil și a spus că națiunea se află din nou la o răscruce.

„În ce fel de țară vrem să trăim? Vrem să trăim într-o țară a libertății, a libertății și a dreptății? Sau o țară a nedreptății, a urii și a fricii?” a întrebat Harris, încurajând oamenii să răspundă cu votul lor.

Ea a spus că alte libertăți fundamentale atacate includ „libertatea unei femei de a lua decizii cu cautatura la propriul ei corp compus”.

Harris a garbovit un glorie manifestanților pentru drepturile civile oricine au traversat podul în 1965 știind că se vor intalni cu anumite violențe în căutarea „un perspectiva oricine să fie mai deopotriva, mai prep și mai independent”.

Harris a făcut paralele între cei oricine au cultivat pentru a înăbuși mișcarea pentru drepturile civile și „extremiștii”, a spus ea, că încearcă să adopte restricții privind votul, educația și îngrijirea reproducerii.

Duminică mai timpuriu, Atty. Generalul Merrick Garland le-a spus enoriașilor la o slujbă din sfintie din Selma oricine a sarbatori aniversarea că drepturile de vot sunt puse în prilej în gramada judecie a națiunii.

CITIT  Biden a strâns 155 de milioane de dolari în numerar pentru campania din 2024

Garland a fatis într-un servit de duminica sângeroasă că deciziile Curții Supreme din SUA și ale instanțelor inferioare din 2006 au slăbit Legea privind drepturile de vot din 1965, oricine a fost adoptată în a se perinda atacului poliției. Demonstranții au fost bătuți de ofițeri pe Podul Edmund Pettus pe 7 mart 1965, în masura ce încercau să mărșăluiască prin Alabama în sprijinul dreptului de vot. Harris a condus marșul anual deasupra pod duminică după-amiază.

Marșul și discursul lui Garland se numără intre zecile de evenimente din timpul Jubileului de Stra-batere a Podului Selma, oricine a început joi și a culminat duminică.

Garland a spus că hotărârile au pus în prilej drepturile de vot ale americanilor de masla.

„De la acele decizii (instanțelor), a existat o creștere dramatică a măsurilor legislative oricine îngreunează pentru milioane de alegători eligibili să voteze și să aleagă reprezentanți la alegerea lor”, le-a spus Garland credincioșilor de la Sfintie Baptist Tabernacle din Selma, locul conj se află vreunul. a primelor adunări în masă ale mișcării dreptului de vot.

„Aceste măsuri includ practici și proceduri oricine fac votul mai ostenitor; redistricționarea hărților oricine dezavantajează minoritățile; și schimbări în administrarea votării oricine diminuează autoritatea administratorilor electorali aleși sediu sau nepartizani”, a spus el. „Invar de măsuri amenință fundația sistemului nostru de obladuire”.

Harris a oral la un miting de la pod după marș din-spre „moștenirea mișcării pentru drepturile civile, a abordat stradanie în interval de a obține justitie pentru toți și a încurajat americanii să continue bataie pentru libertățile fundamentale oricine sunt atacate în toată țara”.

Khadidah Stone, 27 de ani, judecie dintr-o mulțime adunată la pod duminică, în ploaie slabă înainte de marș, vede stradanie activiștilor de astăzi ca o extensie a celor oricine au fost atacați la Selma în 1965. Stone lucrează pentru grupul de implicare a alegătorilor Alabama Forward și a fost parator în dosarul dreptului de vot împotriva statului, oricine a dus la crearea unui caza intregitor al Congresului din Alabama, cu un număr substanțial de alegători de masla. Alegătorii vor alege intaiul lor vot în acel caza marți.

CITIT  Judecătorul respinge unele acuzații împotriva lui Trump în Georgia

„Musai să continuăm să luptăm pentru că (drepturile de vot) sunt atacate”, a spus Stone.

Comemorarea Selmei este o interzicere frecventă pentru politicienii democrați oricine aduc un glorie mișcării pentru drepturile de vot. Unii din mulțime s-au recoltare pentru a-l a se uita pe Harris și-a exprimat îngrijorarea cu cautatura la viitoarele alegeri din promorar și ceea ce pare a fi o revanșă între președintele Biden și fostul președinte Trump.

Nita Hill a tine o pălărie pe oricine scria „Good Trouble”, o forma asociată cu regretatul interpret John Lewis, oricine a fost bătut pe pod în timpul Bloody Sunday. Hill, în vârstă de 70 de ani, a spus că este insemnat ca susținătorii lui Biden să voteze în promorar.

„Cred că Trump încearcă să ne ia înapoi”, a spus Hill, un special condamnat în retribuire universitară.

Harris s-a alăturat marșului în 2022, denumind site-ul sector sfințit și îndemnând Congresul într-un cuvantare să apere democrația prin protejarea dreptului de vot. La acea zi aniversara, Harris a oral din-spre manifestanții al căror „cracnire pașnic a fost întâmpinat cu violență zdrobitoare”.

„Ei îngenuncheau când trupele de asezare au încărcat”, a spus ea apoi. „S-au rugator când au lezat bâtele”.

Imaginile cu violența de la pod i-au nauc pe americani, ceea ce a proptit la stimularea sprijinului pentru adoptarea Legii privind drepturile de vot din 1965. Legea a înlăturat barierele oricine interziceau persoanelor de masla să voteze.

Reprezentantul american James E. Clyburn, un democratic din Carolina de Sud, oricine a birui un peregrinaj la Selma, a spus că încearcă să „amintească oamenilor că sărbătorim un eveniment oricine a furios această țară pe un ruta mai bun către o uniune mai perfectă”. dar dreptul de vot încă nu este desigur.

CITIT  Judecătorul ordonă lui Trump să renunțe la votul primar din Illinois

Clyburn o vede pe Selma prep nexusul mișcării anilor 1960 pentru drepturile de vot, într-un timp în oricine există eforturi pentru a subjuga aceste drepturi.

„Legea privind drepturile de vot din 1965 a devenit veracitate în imparatesc 1965 din temei a ceea ce s-a întâmplat pe 7 mart 1965”, a spus Clyburn. „Suntem într-un soroaca de intonatie în această țară. Și sperăm că marșul din cest an va a ingadui oamenilor să facă bilanțul conj ne aflăm.”

Clyburn a spus că speră ca weekendul din Alabama să aducă vitalitate și fraternitate mișcării pentru drepturile civile, bunaoara și să beneficieze orașul Selma.

„Musai să facem cevasi pentru a a creste malul apei, musai să facem cevasi oricine să aducă industria înapoi la Selma”, a spus Clyburn. „Musai să facem cevasi pentru a a pondera că au defunct instalația militară de acoace jos, oricine le-a oferit toate locurile de muncă. Toate acestea dispar, nu există canci oricine să-i țină pe tineri implicați în dezvoltarea comunităților lor.”

Chandler contura pentru Associated Press. Reporterii AP Terry Spencer din Fort Lauderdale, Florida, Stephen Groves din Washington și Jeff Pescar-de-mare din Atlanta au contribuit la cest schesis.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe