Thursday, May 23, 2024

Ar putea Trump să devină președinte după ce a fost condamnat pentru o crimă?

Acțiune

Fostul președinte Trump a făcut peripetie anul cherchelit, fiind intaiul dintre șefii executivi ai națiunii oricare a fost pricinas pentru o crimă.

Săptămâna aceasta, el va adăuga un alt rubrica – devenind intaiul fost președinte judecat pentru acuzații penale.

Și mai târziu în cest an, ar a se cuveni să depășească distinct și acesta dacă va a ajunge intaiul competitor cu antecedente penale pentru a câștiga președinția.

Iată o infatisare despre întrebărilor legale fără anterior pe oricare le prezintă situația lui Trump.

Ar a se cuveni Trump să devină președinte după ce a fost osandit pentru o crimă?

Da.

Nu există defel în Constituție sau în legea federală oricare să împiedice un raufacator să ocupe cea mai înaltă funcție a națiunii.

În cadenta ce mulți angajați federali nu ar fi angajați dacă ar compune în acta o certare pentru crimă, Constituția stabilește conj câteva cerințe simple pentru directorul consiliu de ministri.

„Nicio persoană, cu excepția unui cetățean născut elementar… nu va fi eligibilă pentru biroul președintelui”, se canta.

În cadenta ce alegătorii de astăzi își fac cauta pentru candidații oricare sunt tocmai bătrâni, bărbații oricare au desenat documentul din 1787 au căutat să-i elimine pe cei oricare erau tocmai tineri sau locuiau în străinătate. Un președinte musai să fi „împlinit vârsta de 35 de ani și să fi fost rezident de 14 ani în Statele Unite”.

Elizabeth Wydra, președintele Constitutional Accountability Center treptat, canta că este o greșeală să presupunem că sistemul politicesc îi va sta în calea lui Trump.

„Nulitate nu îl împiedică să candideze la președinte și să fie deosebit, distinct dacă se află în închisoare la momentul alegerilor”, a spus ea.

De altcum, legea nu este atât de generoasă cu alegătorii, a remarcat ea.

„A compune o crimă în dosarul tău te eventual împiedica să votezi pentru președinte în unele state”, a spus Wydra.

Cum eventual disparea Constituției o asadar de clauză de bună conduită?

Istoricii spun că personajele eminente oricare au desenat Constituția și-au pus încrederea în alegători pentru a-și selectiona președintele.

Ei nu prevăzuseră ca un persona-litate de celebritate să câștige vreodată loialitatea acestor alegători, oricare erau în mod obișnuit bărbați incarunti deținători de proprietăți ca ei. Alexander Hamilton, oricare a contribuit la conceperea sistemului electoral-colegiu, și-a exprimat încrederea că cesta va indoi „personaje preeminente pentru delegatie și insusire” oricare vor câștiga „a considera și încrederea întregii Uniri”.

În câteva decenii, acel aparat a fost înlocuit progresiv cu oarecine în oricare alegătorii decid federatie cu federatie pe listele alegătorilor oricare sunt angajați unui stingher competitor.

Al 14-lea amendament nu descalifică candidații oricare „s-au personal în insurecție?”

Da, dar Trump nu a fost inculpat de insurecție după atacul din 6 ghenarie despre Capitoliului.

Și Curtea Supremă a categoric în conglasuire în germanar că statele oricare acționează pe socoteala individual nu pot a utiliza această diafanitate.

Congresul ar a se cere să acționeze pentru ca această diafanitate să fie pusă în punere.

A competitor vreodată oaresicine la președinte din închisoare?

Da.

Eugene Debs a competitor de cinci ori la funcția de președinte al Partidului Socialist și a câștigat acolea un milion de voturi în 1920, când ispășea o pedeapsă cu închisoarea pentru răzvrătire.

Debs s-a pronunțat împotriva schiței din Intaiul Război Universal și a stârnit furia președintelui Wilson. Dar la redus cadenta după ce a câștigat Incapere Albă, președintele Harding a comutat sentința.

Oricine sunt șansele ca Trump să fie osandit înainte de alegeri?

Este praci probabil.

Trump se confruntă cu scaun seturi de acuzații penale.

Cele mai grave două cazuri implică acuzațiile federale aduse de avocatul suigeneris Jack Smith. El l-a inculpat pe Trump la Washington pentru conspirație pentru a a roade numărarea voturilor electorale după ce Trump a trecut alegerile din brumarel 2020.

Într-un caz raznit, Trump a fost inculpat că a părăsit Incapere Albă cu documente praci clasificate, le-a păstrat în incapere sa din Florida și a refuzat să le returneze la rugaminte.

Ambele cazuri se deplasează incet și nu se așteaptă să fie judecate și finalizate până la alegerile din brumarel.

Ce se întâmplă cu cazurile federale dacă Trump câștigă alegerile?

Dacă Trump ar fi deosebit din nou președinte, șeful executivului ar a se cuveni ordona abandonarea urmăririlor federale.

De atare, ar a se cuveni conferi grațieri pentru toți asistenții și aliații săi, conj și pentru sutele de susținători ai săi oricare au intrat în Capitoliu pentru a poposi certificarea victoriei președintelui Biden.

Cum rămâne cu cazul ingerinței în alegerile din Georgia?

Într-un al treilea acta penal, Fani Willis, procurorul districtual al județului Fulton, Georgia, a introdus o acuzatie extinsă pentru racket împotriva lui Trump și a altor 18 persoane pentru că ar fi conspirat pentru a a rostopoli numărul de voturi colo.

Iest caz a fost ocolitor de acuzațiile că Willis a personal un pereche romantios pentru a a chivernisi urmărirea penală.

Asadar, oricare caz este cel mai pesemne să ajungă la o invatamant înainte de alegeri?

Cazul „bani liniștiți” oricare urmează să fie judecat la New York eventual fi cel mai puțin malign dintre lot, dar are cele mai impauna șanse să fie categoric de un juriu înainte de alegeri.

Procesul de federatie relicva să înceapă luni cu selecția juriului.

Trump a fost inculpat pentru 34 de plăți făcute fostului său avocat Michael Cohen pentru ceea ce erau enumerate în registrele companiei erect taxe legale.

Dar plățile au inclus rambursarea lui Cohen pentru cei 130.000 de dolari pe oricare i-a dat actorului de pelicula pentru adulți Stormy Daniels pentru a o împiedica să dezvăluie o presupusă întâlnire sexuală din cherchelit cu Trump.

Această infracțiune de păstrare a evidențelor eventual fi pedepsită ca infracțiune la stadiu scăzut dacă se eventual a dovedi că Trump a comis o a doua crimă, încercând să ascundă contribuțiile la campanie oricare au influențat alegerile. Trump a spus că încearcă să ascundă povestea soției mijloc.

Ar a se cuveni Trump să se confrunte cu închisoare dacă va fi osandit în cazul banilor liniștiți?

Da, dar este puțin pesemne.

Avocații din New York spun că inculpații fără antecedente penale oricare sunt găsiți vinovați de o infracțiune nonviolentă primesc de impozit probațiune, nu închisoare.

Și distinct dacă Trump a instigat un judecător necajit să facă o excepție în cazul său, el ar a se cuveni fi dezrobit pe cauțiune, în cadenta ce avocații săi vor a tagadui condamnarea.

Ar a se cuveni un președinte reales Trump să se ierte în cazul banilor liniștiți din New York?

Nu.

Puterea de grațiere a președintelui este praci largă, dar se aplică curand infracțiunilor federale, nu crimelor prevăzute de legislația statului. Același materie ar fi autentic și în cazul Georgiei.

Ce se întâmplă cu cazul New York dacă Trump câștigă alegerile?

Acesta nu este distinct.

Judecătorii din New York ar a se cuveni a intrerupe cazul dacă Trump este reales. Este o politică a Departamentului de Justiție de ani de zile ca președinții să nu fie distrași de cauze civile și penale în cadenta ce servesc ca președinte, deși asadar de cazuri au fost permise într-o oarecine măsură.

Departamentul de Justiție din subordinea unui președinte Trump reales este pesemne să afirme că legea federală este supremă și că președintele ar a se cere să fie partinit împotriva unor asadar de cazuri în timpul mandatului.

Constituția canta că „judecătorii din oricine federatie vor fi obligați” de jurisprudenta adoptate „sub autoritatea Statelor Unite”.

Cazul Georgia ar fi pesemne suprimat și el.

Dar nu există un anterior distinct.

„Ne aflăm cu siguranță pe un re-giune nou”, a spus Michael Waldman, președintele Centrului Brennan din New York. „Nu știm pentru că nu avem experiență în această situație.”

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe