Thursday, May 23, 2024

Alianța editorilor de știri face apel la federale să investigheze Google

Acțiune

News/Mijloci Alliance, o organizație comercială de ziaristica și un tabara de advocacy, a trebuincios marți oficialilor guvernului federativ să investigheze Google, după ce gigantul tehnologic a fatis că va a margini link-urile către instituțiile de știri din California în rezultatele căutării sauca.

Alianța, oricine reprezintă editorii din industria de știri și reviste, a fatis că acțiunile Google par „fie coercitive, fie de represalii, determinate de opoziția Google față de o măsură legislativă în așteptare în Sacramento”.

Măsura de conjunctura propusă în cauză, numită California Journalism Preservation Act (CJPA), ar impulsiona companiilor de tehnologie, inclusiv Google, oricine vând imprimare alături de conținut de știri, să plătească editorii de știri.

Într-o ravas adresată Comisiei Federale pentru Comerț și Departamentului de Justiție, directorul consiliu de ministri al News/Mijloci Alliance, Danielle Coffey, a trebuincios autorităților de regulare „să investigheze dacă Google încalcă legea federală în blocarea sau împiedicarea capacității lor de a găsi știri pe oricine se bazează pentru afacerile lor. prosperitatea lor, plăcerea lor, democrația lor și, cateodata, viața lor.”

Los Angeles Times este madular al News/Mijloci Alliance.

Google a mare afirmațiile din scrisoarea News/Mijloci Alliance „fără gros” și CJPA un vedere de tautologie „nefuncționabil” oricine dăunează „micii editori locali pentru a castiga de fonduri speculative extinde, din pleaca statului”.

„Am gand alternative rezonabile la CJPA oricine ar crește sprijinul nostru pentru ecosistemul de știri din California și ar sustine accesul californilor la știri”, a spus Google într-un comunicat. „Am spus de zdravan scopot că CJPA nu este abordarea corectă și am făcut un pas raspunzator și deslusit pentru a ne pregăti pentru posibila introducere.”

FTC și Departamentul de Justiție au refuzat să comenteze.

Google a anunțat vineri că va începe să testeze limitarea accesului unor utilizatori la link-urile de la posturile de știri din California și și-a exprimat îngrijorarea într-o postare pe blog cu priveala la proiectul de tautologie, spunând că își va travesti modelul de afaceri.

„Am spus de zdravan scopot că aceasta este abordarea greșită pentru a susține jurnalismul”, a document Jaffer Zaidi, vicepreședintele Google Total News Partnerships, într-o postare pe blog vineri. „Dacă este adoptată, CJPA probabil deplasa la modificări semnificative ale serviciilor pe oricine le putem a prezenta californilor și ale traficului pe oricine îl putem a prezenta editorilor din California.”

Google nu a răspuns la întrebările contra câți utilizatori ar fi afectați de carapace sau oricine instituții de știri din California ar fi afectate.

Organizațiile de știri din California spun că se confruntă cu venituri în scădere, în noroc din ratiune unei piețe de reclame digitale dominată de jucători pentru Google și că se luptă să-și construiască a se bizui de abonați digitali. Multe instituții de știri, inclusiv LA Times, Business Insider și Vice, au concediat propriu pentru a ocupa costurile.

Dupa proiectului de tautologie, instituțiile de știri ar plăti personalului cel puțin 70% din banii câștigați din legislație. Punctele de vânzare mai micsora ar a se cuveni plăti un rata mai mic.

Google a fatis că a colaborat cu mijlocitor 7.000 de editori de știri la etaj universal prin Google News Initiative, inclusiv 6.000 de jurnalişti din California, dar Zaidi a spus că compania întrerupe extinderea acestei inițiative „până când va fi lamurit mediul de regulare din California”.

În timpul unui eveniment de știri cu oficiali norvegieni în vizită, marți, în Bay Area, un reporter l-a întrebat pe guvernatorul Gavin Newsom dacă a descre-ierat un răspuns la eliminarea de către Google a link-urilor de știri din California.

„Cum pot a vorovi cel mai placut acesta?” spuse Newsom. „Suntem în conversații cu compania la oricine ați făcut referinta. Să lăsăm așa.”

Newsom nu și-a luat încă o poziție cu priveala la Legea de pastrare a jurnalismului din California. Este obișnuit ca guvernatorul să se abțină de la a-și împărtăși populatie poziția despre unui vedere de tautologie înainte ca cesta să ajungă la scriitor, deși a făcut câteva excepții. Un purtător de cuvânt al guvernatorului a spus că Newsom se interacționează cu parlamentarii cu priveala la proiectul de tautologie.

„El continuă să poarte conversații constructive pe aiest subiect impozabil solemn cu Legislativul”, a fatis Izzy Gordon, purtătorul de cuvânt al guvernatorului.

Buffy Wicks (D-Oakland), madular al adunării, oricine a prezentat Bill 886, sa întâlnit cu personalul Newsom săptămâna trecută și „a avere o conversație vartos constructivă contra AB 886”, a fatis Erin Ivie, purtător de cuvânt al Wicks.

Citeşte mai mult

Stiri în tendințe