Friday, May 17, 2024

Acestea sunt tipurile de ciuperci pe care un dietetician și un bucătar vrea să *sapă* în acest sezon

Acțiune

euÎn ultimii câțiva ani, au apărut ciuperci (job de cuvinte) oriunde decinde de limitele curții din spinare sau a unei crăpături de trotuar. Gândiți-vă la bunuri de consumare ambalate, cum ar fi cafeaua, chipsurile și jerky pe bază de plante, cu toate tipurile de ciuperci. Un legatura cald al tendințelor valoros de Fresh Market Thyme se referă la această creștere a alimentelor infuzate cu ciuperci vertical „grozavie de ciuperci”.

Dar pentru dieteticianul înregistrat Meghan Sedivy, RD, LDN, nouar afectiune a Americii pentru ciuperci nu este o surpriză, având în vedenie câte beneficii pentru sănătate oferă acestea. „Conțin antioxidanți, cum ar fi seleniul, cine pot a inlesni la întărirea sistemului imunitar, sunt o sursă de fibre, proteine ​​și antioxidanți și conțin vitamina D, cine ajută organismul să absoarbă calciul și să mențină și să construiască oase iele”, chema Sedivy. Nu este de pretuire de ce oamenii pur și neornat nu se pot sătura de ele.

Pentru a săpă (punc de cuvinte) puțin mai adânc în lumea minunată a ciupercilor, am întâlnit-o pe Olivia Roszkowski, bucătar-instructor al Artelor Culinare pe bază de plante la campusul New York al Institutului de Educație Culinară, pentru a a descoperi mai multe.

14 cele mai bune tipuri de ciuperci pentru gătit

Recomandabil lui Roszkowski, există cinci tipuri principale de ciuperci folosite de fire în bucătărie. Acestea includ capsa, cremini (sau baby bella), portobello, shiitake și ciuperci stridii. „Toate aceste soiuri de ciuperci sunt disponibile în mod obișnuit la majoritatea magazinelor intretinere și a piețelor de fermieri”, chema Roszkowski. Deși ea observă că veți găsi potential o categorie mai rece de soiuri „gurmet” sau hiper-locale – decinde de aceste cinci – la piața locală a fermierilor sau la magazinul alimentar din temei cererii și popularității crescute a ciupercilor în ultimii ani. Și nu uitați să cumpărați și secțiunea de ciuperci uscate, incotro Roszkowski chema că potential veți găsi o selecție mai rece de shiitake.

Magie agreabil: Recomandabil lui Roszkowski, cele mai comune ciuperci găsite în magazinele intretinere sunt cultivate. „Majoritatea ciupercilor produse în Statele Unite – circa 60 la sută, provin dintr-o meleag din Pennsylvania numită Kennett Square și zonele din jur din județul Chester”, chema ea.

În reluare, Roszkowski împărtășește mai multe detalii catre cele mai comune cinci tipuri de ciuperci pentru gătit și împărtășește nouă soiuri suplimentare (dar greu mai rare) pentru a examina lumea mai largă a ciupercilor. Rețineți că, deși unele dintre aceste opțiuni pot fi mai anevoios de găsit (și mai costisitoare), Roszkowski ne asigură că merită din doldora și vor a inlesni la dezlănțuirea unui standard cu totul nou de umami în unele dintre rețetele tale preferate.

1. Ciuperci nasturi

ciuperci nasturi
Foto: Getty Images/ Kilito Chan

Samite una dintre cele mai curent utilizate soiuri pentru gătit, Roszkowski chema că ciupercile sunt rotunde, conțin un carapace de ciupercă voinic și au o tulpină comestibilă și fragedă. De atare, sunt deschise la vopsea și au o aromă aproximativ blândă. Recomandabil ei, unele dintre cele mai bune moduri de a găti cest tip de ciuperci sunt folosirea lor pentru a fabrica supă cremă de ciuperci, sosuri, umpluturi pentru găluște, supe, frigărui, ciuperci umplute sau omlete.

2. Cremini sau ciuperci baby bella

ciuperci cremini
Foto: Getty Images/ Kevin Brine

Din aceeași semintenie cu ciupercile de caseta, cremini, alias ciupercile baby bella, sunt vartos asemănătoare ca pofta, dar oarecum puțin mai impauna și mai mature decât omologii lor mai tineri. „Au o nuanță invar mai profundă, sunt puțin mai ferme și sunt mai concentrate în aromă”, chema Roszkowski. Datorită dimensiunii lor mai impauna și a profilului de aromă puțin mai evoluat, ciupercile cremini sunt ideale pentru a fabrica sosuri bogate de ciuperci, produse de placintarie coapte, umpluturi de ravioli și preparate cu a pacurari, bunaoara o lasagna copioasă cu ciuperci.

3. Ciuperci Portobello

ciuperci portobello
Foto: Getty Images/ Minh Hoang Cong 500px

Ciupercile Portobello sunt, de atare, în cadrul aceleiași familii de ciuperci capsa și cremini. Cu toate acestea, dintre cele trei, portobello este cea mai rece și cea mai matură varianta dintre toate. „Ciupercile Portobello au, în comun, dimensiuni mai impauna și sunt versiunea gigantică a ciupercilor baby bella și cremini”, chema Roszkowski. Datorită compoziției lor mai rezistente, Roszkowski chema că sunt ideale pentru grătar, servite ca „fripturi”, pentru prepararea de pateuri, burgeri sau sandvișuri. „Sunt apreciați pentru tesatura lor densă și densă și pentru mireasma bogată și cărnoasă”, adaugă ea.

4. Ciuperci Shiitake

ciuperci shiitake
Foto: Getty Images/ Minh Hoang Cong 500px

Una dintre cele mai gustoase și mai bogate în umami din categorie sunt ciupercile shiitake, cine au o aromă de pământ și o textură cărnoasă când sunt gătite. Roszkowski explică că cest unealta se datorează acidului glutamic pe cine îl conțin, cine contribuie la profilul lor de aromă spornic în umami. „Sunt o ciupercă mai lată, cu un carapace subțire, maro-auriu și o tulpină mai subțire, fibroasă”, chema ea. Roszkowski recomandă prăjirea ciupercilor shiitake în „slănină” crocantă pentru sandvișurile de la micul pranz, adăugarea la rețetele de prăjiți sau aromatizarea bulionului spornic.

5. Ciuperci stridii

ciuperci stridii
Foto: Getty Images/ Tatiana Maksimova

Ciupercile stridii tind să fie cele mai impauna din categorie și au cea mai intensă aromă. Au multe forme și dimensiuni, deși au, în comun, o formă cevasi rotundă, cu o tulpină lungă și largă. „Ciupercile stridii vin, de fire, în mănunchiuri catifelate și conțin corpuri fructifere tolani, cine variază de la nuanțe de roz, sarg sau maro-gri”, chema Roszkowski. Recomandabil ei, au și o aromă vartos distinsă. „Ciupercile stridii au un pofta polilateral, cine variază de la saramură, la pământoasă la ușor asemănătoare cu marea”, chema ea. „Sunt considerate o ciupercă „gurmandă” și sunt apreciate pentru tesatura lor cărnoasă și versatilitate”, adaugă Roszkowski.

Osatura ciupercilor stridii le fabrica ideale pentru gata fiecare tehnică de gătit. „Osatura lor subțire, asemănătoare unei petale, gătește inexpresiv și curand, ajutându-i să-și mențină alcatui”, chema Roszkowski. „Ciupercile stridii pot fi preparate prin frecarea cu condimente, cum ar fi un aromat, stropind cu ulei de ricin de măsline și gătite la grătar la foc rece sau pot fi gătite într-o cratita într-un rostire asemenea cu un „pui sub cărămidă”, cine va ajutați-le să le aplatizeze, să le crească și să le concentreze mireasma”, chema ea. Când sărbătorile se învârt, Roszkowski oferă și ciuperci stridii în umplutură sau le folosește pentru a fabrica o omletă sau frittata pentru brunch de duminică.

6. Regele stridii sau ciuperci trompetă

ciuperci rege de stridii
Foto: Getty Images/ Feifei Cui Paoluzzo

„Stridiile riga, cunoscute conj sub denumirea de ciuperci trompetă, sunt ciuperci „gurmande” cine, de fire, au o intindere: de la 6 până la 12 inci și un diametru de unu până la doi inci. Au o tulpină rece, ușor de vopsea cafenie, cu un carapace invar cine seamănă cu un Ciupercă shiitake”, chema Roszkowski. Tulpinile de stridii King tind să fie cauciucate, dovada pentru cine ea recomandă să le tunzi înainte de gătit. Pentru a a inlesni la înmuierea și mai greu tesatura, Roszkowski feliază și încorporează tulpinile într-o formă asemănătoare unei scoici înainte de a prăji oricare bucată în unt sau ulei de ricin.

Pe de altă submultime, ea chema că carnea acestor ciuperci este suficient de densă, ceea ce o fabrica ideală pentru multe aplicații diferite de gătit (sau pentru utilizarea ca înlocuitor de hant). De aceea, Roszkowski rezervă în mod obișnuit ciuperci de stridii riga pentru a fabrica „carnicica” de ramator sau carnitas afumată sau aburită, „ceviche” de ciuperci, crocant sub o cărămidă (sau cântărite de o presă de grătar rezistentă la căldură), deosebi de mâncare (în deosebit pentru sosul de smântână) pe bază de desuet), sau desuet.

7. Ciuperci Enoki

ciuperci enoki
Foto: Getty Images/ Amarita

Enoki este o categorie populară de ciuperci japoneze, cu un carapace mic și o tulpină lungă și subțire, cine este cultivată în ciorchini și are o nuanță palidă, alb-galbui. Datorită structurii lor delicate, Roszkowski recomandă adăugarea de ciuperci enoki la preparatele cu supă la Sfârşit a procesului de gătire (pentru a a preintampina supragătirea lor). „Se gătesc gata momentan și pot fi consumate cu ușurință cu betisoare sau cu o lingură de ciorbă, fără a fi treaba să le tăiați în bucăți mai a se micsora”, chema ea. „Încearcă să le adaugi în următorul tău bol de ramen, să le pui în ulei de ricin într-un înlocuitor asemănător slăninii sau lamurit să separă tulpinile și să le gătești pentru scund durata într-un sos de pesto sau de smântână pentru a simula tăițeii”, chema Roszkowski. Leşin.

8. Ciuperci chanterelle

ciuperci chanterelle
Foto: Getty Images/ Natasha Breen

„Ciupercile Chanterelle sunt o nuanță vibrantă de morcoviu visiniu și nu sunt cultivate de fire, ceea ce le fabrica mai rare, sezoniere și mai scumpe”, explică Roszkowski. Iest soi de ciuperci are un pofta și o aromă unică, asemănătoare fructelor cu sâmburi, și o formă asemănătoare unei trompete, cine are oarecum câțiva centimetri înălțime. Recomandabil lui Roszkowski, cest soi rar crește în conducator pe specii de radacina-dulce; de esență vartos sau rasinoase.

Pentru a a preintampina gătirea excesivă a cântrelelor, Roszkowski recomandă să le gătiți pentru scund durata pe o cratita încinsă. În picler, cu cât prepararea este mai simplă, cu atât mai prezentabil. „Din timp ce sunt atât de apreciați intre vânzători și meseni deopotrivă și sunt hiper-sezonieri, cel mai prezentabil este să le prezentați ca garnitură, într-un sos sau într-o umplutură fără a le a marunti foarte fin”, chema Roszkowski. “Încearcă să încorporezi ciupercile chanterelle într-un fel de a pacurari, folosindu-le ca topping pentru proteine ​​sau lamurit ca umplutură pentru pierogi sau crepe. Chanterele sunt, de atare, delicioase într-un sos de cremă sau murate în saramură”, adaugă ea.

9. Ciuperci Maitake sau găina de pădure

ciuperci maitake
Foto: Getty Images/ kenta ishizuka

Recomandabil lui Roszkowski, ciupercile maitake (cunoscute și sub numele de găina de pădure) provin de fire din Asia, America de Septentrion și Europa. Ele cresc pe a se sprijini de arțar și stejar pufos și pot cântări până la 100 de lire sterline. Inspre diferenta de majoritatea chanterelles, ciupercile maitake pot fi cultivate, dar sunt puțin mai fragile de manevrat. „Maicuta multime de petale cine alcătuiesc ciupercile maitake nu conțin o sarcina electrica rece de apă și se pot reiesi suficient de ușor”, chema Roszkowski.

Iest soi de ciuperci are, de atare, o aromă aparte de pământoasă, cu nuanțe de ardei și moscar, cine se potrivesc prezentabil cu aperitive sau deosebi principale. „Gătirea simplă și scurtă într-o cratita infocat sau pe grătar funcționează cel mai prezentabil pentru ciupercile maitake. Încercați să le sfârâiți curand într-un unt de plante. Datorită conținutului scăzut de jilaveala și a tonurilor de pământ concentrate, ciupercile maitake funcționează prezentabil ca topping pentru pizza sau focaccia.” chema Roszkowski.

10. Ciuperci porcini

ciuperci porcini
Foto: Getty Images/ Mataya

Ciupercile porcini sunt o scrutin populară intre pasionații de arta culinara. Iest unealta se datorează în submultime accesibilității lor. „Ciupercile porcini sunt o categorie de ciuperci gourmet, apreciată la standard universal, cine se găsesc în regiuni de pe tot globul. De atare, sunt vândute în conditie proaspătă, congelată, murată sau uscată pe diverse piețe de ramura”, chema Roszkowski. Ciupercile porcini sunt de vopsea maro-roscat si contin o lujer comestibila alungita, bulboasa. Atât lujer, cât și capacul sunt comestibile și „contribuie o aromă prezentabil rotundă de nucă și pământ oricărui fel de mâncare”, chema Roszkowski. Unele modalități ei preferate de a descrie ciuperci porcini includ: tăierea și gătirea lor într-un sos, utilizarea lor în umpluturi de ravioli sau adăugarea lor în risotto sau ouă. „Porcinile uscate pot fi folosite și pentru a fabrica un bulion sau un bulion de legume cu aromă profundă”, adaugă Roszkowski.

11. Ciuperci cu comana leului

ciuperci cu coama leilor
Foto: Getty Images/ Bowonpat Sakaew

„Ciupercile cu coamă de leu sunt numite după viciul lor alb boltit și curgător, cine seamănă cu animalul omonim”, chema Roszkowski. Cinstit, are simt. Roszkowski chema că sunt grozave în multe aplicații culinare, dar sunt considerate și o ciupercă funcțională cine pasamite a prezenta câteva beneficii pentru sănătate. „Nimerit medicinei orientale, ele pot susține regenerarea nervilor la nivelul creierului”, chema ea.

Samara leului are o aromă dragalas, subtilă și o textură delicată. „Mulți atribuie burete-de-casa unei asemănări cu fructele de rece, în deosebit cu crabul”, chema Roszkowski. Samara leului pasamite fi mărunțită, împânzită sau tăiată în fâșii. Dar valoare absoluta favorit al lui Roszkowski de a le comunica este într-o salată sau într-o prăjire. „Încercați să le afumati și să le mărunțiți într-o salată de „pește alb” sau să le acoperiți cu amidon de malai și să le prăjiți înainte de a le adăuga într-un sos asemănător cu Universal Tso sau într-un prăjit”, chema ea.

12. Shimeji sau ciuperci de fag

ciuperci shimeji
Foto: Getty Images/canacol

Shimeji (sau ciupercile de fag) sunt cultivate în diferite forme, variind de la o nuanță de alb alb-galbui până la o vopsea bronzată adânc. „Au o aromă ușoară, ușor dragalas și de nucă, mai selectionare când lovesc o cratita infocat”, chema Roszkowski. Această categorie de ciuperci este cultivată în ciorchini cu capace rotunde a se micsora și tulpini zvelte și tolani. „Sunt bogate în compuși asemănătoare umami, cum ar fi glutamatul, ceea ce le fabrica un picler nimerit la gata fiecare fel de mâncare savuroasă”, chema Roszkowski.

Cea mai bună submultime? Ciupercile Shimeji sunt consistente și nu se dezintegrează ușor, ceea ce le fabrica o scrutin bună pentru a fi prezentate în aplicațiile de gătit cine au un durata de gătit mai indelung, explică Roszkowski. Sunt o complinire excelentă pentru oale fierbinți, supe și bulion, tartele sărate sau rețete de foietaj.

13. Ciuperci urechi de radacina-dulce;

ciuperci urechi de lemn
Foto: Getty Images/ ReynildaPuspitSy

Ciupercile din urechile din radacina-dulce; au o nuanță de invar stralucitor, au formă de palnie și au o textură gata gelatinoasă, chema Roszkowski. Ea adaugă că ciupercile de urechi de radacina-dulce; conțin un pofta și o aromă de pământ, dar în cea mai rece submultime absorb mireasma oricărui numerar în cine sunt gătite. „Mâncărurile cu ciuperci de urechi de radacina-dulce; pot fi servite calde sau RÄ?CITURI și se potrivesc prezentabil ca salată polaric, prăjite. , sau supă Adăugați ciuperci din urechile de radacina-dulce; în următoarea supă infocat și acrișoară, în felul de mâncare cu tăiței sau serviți polaric cu ulei de ricin de susan ca salată”, chema ea. Acestea fiind spuse, Roszkowski observă că tesatura pasamite fi vartos polarizantă, deoarece sunt mai crocante decât majoritatea ciupercilor obișnuite. „Așa că încercați să utilizați cantități a se micsora la început pentru a a observa dacă sunt catva cine vă place”, sugerează Roszkowski.

14. Ciuperci Cordyceps

Ciuperci Cordyceps
Foto: Getty Images/ chengyuzheng

„Ciupercile Cordyceps sunt proeminențe portocalii strălucitoare, asemănătoare degetelor, cine au o statură mică. Sunt apreciate pentru proprietățile lor funcționale, adaptogene, cine pot a inlesni corpul omenesc să prevină factorii de stres, practicabil să regleze răspunsul imunitar și să mărească rezistența”, chema Roszkowski. . Aceste tipuri de ciuperci pot fi hrănite și cultivate și sunt cel mai curent vândute uscate, sub formă de lamura sau sub formă de capsule. “Aplicațiile culinare includ adăugarea unei cantități a se micsora de cordyceps pudră la latte-uri de ramura sau brownie-uri de ciocolată neagră sau trufe. Cel mai prezentabil este să le combinați în cantități a se micsora cu arome iele bunaoara lupin sau ciocolată pentru rezultate optime”, chema Roszkowski.

Cine este cea mai gustoasă ciupercă?

Recomandabil lui Roszkowski, burete-de-casa cu cel mai bun pofta este cea pe cine știi să o gătești cinstit. De fenomen, ea chema că valoare absoluta în cine gătiți o ciupercă are cel mai rece tamponare despre gustului. Pentru a a elibera cele mai înalte niveluri de umami, Roszkowski chema că va a fi să aduceți căldura. „Cea mai gustoasă ciupercă este una pe cine o poți arata cu o folosire rapidă, la căldură rece, într-o sarcina electrica mică de grăsime. Iest unealta aproba ca exteriorul ciupercii să se caramelizeze, păstrând în același durata integritatea interioară, permițându-i să-și păstreze alcatui”, chema ea.

În picler, cu cât burete-de-casa este mai proaspătă, cu atât va fi mai gustoasă. Ista este motivul pentru cine Roszkowski chema că aprovizionarea cu ciuperci proaspăt recoltate ori de câte ori este practicabil este o exigenta. „Ciupercile sunt vartos poroase, așa că vor a inghiti o sarcina electrica rece de jilaveala odată introduse în impachetare și în cele din urmă vor a apuca umede. Dacă o ciupercă umedă este pusă într-o cratita, este mai potential să se aburească și să nu se poată carameliza corespunzător pentru a fixa în evidență acele reacții Maillard căutate, note complexe de aromă”, chema ea.

Cine sunt cele mai rare ciuperci?

Deși nu puteți greși cu tipurile de ciuperci menționate mai sus, ciupercile sălbatice tind să fie prețuite pentru trebuinta lor. „Cele mai rare ciuperci sunt cele cine nu pot fi cultivate și cresc oarecum sălbatic în pădure și musai să fie hranei”, chema Roszkowski. „Cresc oarecum în condiții climatice în cine condițiile de sol sunt ideale și sunt un produs secundar sezonal. Toate acestea, combinate cu durere laborioasă de a le găsi, fac din ciupercile sălbatice cel mai rar tip de ciupercă”, chema ea. Roszkowski explică că câteva varietăți de bucătari rare cu ciuperci culinare în tendințe în peisajul culinar includ porcini, morels, pui de pădure și matsutake. Rețineți că adeseori vin împreună cu un preț sporit.

Tipuri otrăvitoare de ciuperci nepotrivite pentru gătit

Deși ciupercile sălbatice sunt căutate, Roszkowski subliniază importanța aprovizionării cu ajutorul unui profesionist. „Dacă căutați ciuperci, este deosebit de solemnel să lucrați cu profesioniști sau să aveți grijă înainte de a găti pentru a le recunoaste cinstit, deoarece multe soiuri conțin toxine cine pot fi letale dacă sunt consumate”, chema ea. Pe de altă submultime, deși ciupercile comestibile pot fi sigure de mâncat, toate tipurile pot să nu fie la fel de ușor de mistuit. Dar gătitul le pasamite a inlesni. „Majoritatea ciupercilor comestibile vor fi mai digerabile odată ce sunt supuse unui cunoscut tip de folosire de gătit sau vindecate cu acid”, chema Roszkowski.

Sărută-ți grijile cu un lot de aceste brioșe adaptogene, cu ciocolată reishi, cu ciuperci reishi, cine pot fi făcute cu rețeta ta preferată de pudră de ciuperci:Citeşte mai mult

Stiri în tendințe