Sunday, April 21, 2024

Această rețetă de cartofi violet cu sos cremos de tahini este o comoară de antioxidanți care măresc longevitatea

Acțiune

Ctoate capital de cartofi! Până actualmente, virtual că ați încercat mai numeros decât partea echitabilă de rețete hrănitoare de cartofi și ați inavutit pe preferatele voastre (bună, cartofi cine se mitocanesc). Având în aspect că cartofii sunt vreunul dintre cele mai versatile și hrănitoare ingrediente pe cine 4 le cunoaștem și le iubim vreodată, suntem aoace pentru a vă a zbuciuma și a vă vopsi partea de cartofi prăjiți cu o nouă rețetă delicioasă, cu cartofi mov.

La cel mai actual scena din Well+Good’s #WorkFromHomeLunch insiruire, Bucătarul și personalitatea mass-media din Brooklyn, Elena Besser, arată cum să faci o rețetă de cartofi stanjeniu dintr-o singură oală, plină de proteine ​​(catifea un sos cremos de tahini pe cine să-l stropești pe asupra), cine cu siguranță îți va a merge. a greșitjos cu ciorapii.


Experți în cest articol de fond

  • Elena Besser, bucătar din Brooklyn, sporit în Chicago și prezentatoare TV

Beneficiile pentru sănătate ale cartofilor stanjeniu abundă

În rastimp ce alegerea unui spud predilect probabil simți ca și cum ai a stabili un furie predilect (a se invata: irealizabil), este amestecat prin faptul că într-adevăr nu poți greși, nepasator de ce ai a stabili. Astăzi, punem lumină spre cartofilor stanjeniu, cine au un treapta inegalabil de antioxidanți suflecat pentru a a ajutora la menținerea inflamației la distanță.

Mijlociu fondatorului Blue Zones și cunoscator în macrobie, Dan Buettner, cartofii stanjeniu sunt vreunul dintre ingredientele de top pe cine le recomandă pentru creșterea longevității, evidențiind cercetările mijloc provenite din punctul entuziast de îmbătrânire sănătoasă Okinawa, Japonia, fiindca cartofii violeti sunt un mancare de bază în multe diete locale.

rețetă de cartofi mov preparat placat
Foto: W+G Creative

Nu este un nemarturisit pentru nestine că cartofii mov au o mulțime de nutrienți într-o singură porție mică. Buettner îi a zice lui Well+Good că cartofii dulci stanjeniu sunt bogați în carbohidrați complecși, cine tind să înlocuiască carbohidrații simpli în ceea ce privește mai mulți markeri nutritivi, cum ar fi conținutul de fibre sănătoase pentru intern. În catifea, conțin proteine ​​​​pe bază de plante și o insiruire de vitamine și minerale importante – în sui-generis vitamina C, kaliu și alți electroliți intinzator. Dar adevăratul memorabil este nivelul suflecat de antioxidanti al cartofilor stanjeniu. „Cartofii mov conțin de trei ori mai mulți antioxidanți (antociani) decât afinele și au de trei ori mai multă vitamina C decât cartofii dulci obișnuiți”, a zice Buettner. Cel mai memorabil, sunt delicioase: Gândește-te la perfecțiune cremoasă, cu nucă-pământoasă- ușor-dulce.

„Cartofii mov conțin de trei ori mai mulți antioxidanți (antociani) decât afinele și au de trei ori mai multă vitamina C decât cartofii dulci obișnuiți.”
—Dan Buettner, fondatorul Blue Zones

Tahini, celălalt condiment vedetă din această rețetă, are, de astfel, necesitate de un strigăt binemeritat pentru beneficii de aromă și sănătate. Date principale: Semințele de susan (ingredientul de bază din tahini) sunt pline cu uleiuri bogate și sănătoase cine au fost legate de un rizie mai mic de zacea de inimă. De astfel, conțin antioxidanți intinzator și micronutrienți (cum ar fi vitamina E și zinc) cine ajută și la reducerea inflamației.

Cea mai bună dotatie a acestei rețete de cartofi mov: necesită un rastimp strict de lucrare pentru pregatire. Cea mai lungă dotatie va fi aducerea la ebulitie a unei oală cu apă entuziast. De colo, veți găti pur și neincarcat delicioșii cartofi stanjeniu la perfecțiunea de furculiță, în rastimp ce faceți odata ouă fierte distruge desavarsit palid (în aceeași oală!). În cele din urmă, pentru a a provoca totul laolaltă, îți vei stratifica cartofii și ouăle bogate în proteine ​​cu niște ceapă murată iute, ierburi cu frunze și un sos tahini agreabil și acidulat. Ding ding.

rețetă de cartofi violet shot deasupra capului
Foto: W+G Creative

Prescriptie de cartofi mov cu sos cremos de tahini

Da 2-3 portii

Ingrediente

Pungă de 1 până la 1 1/2 liră, cartofi cremă (de preferință stanjeniu)
3 ouă creste
1 stanjen patlagea mamica, taiata in carsta, curatata de portofel si taiata felii subtiri
1 lingură mursa de arțar, împărțit
1/2 cană oțet (alb, must de mere, vin roșu, vin alb etc.)
1 scara de usturoi salbatic, purificat si ras
Sucul și portofel de la 1 lămâie
1 cană pătrunjel, frunze și tulpini fragede
Ulei de ricin de măsline extra neinceput
3/4 cani tahini
Clorura de sodiu kosher și umor apasator proaspăt măcinat

1. Adăugați cartofii stanjeniu într-o oală. Umpleți-l cu apă friguros și adăugați un patrime de cană de clorura de sodiu cușer. Se a provoca la ebulitie. Atunci, reduceți la clocot și gătiți până când cartofii sunt fragezi când sunt străpunși cu un cuțit, vreo 15 până la 20 de minute.
2. Coborâți ouăle în apă clocotită și gătiți rastimp de șapte minute, transferați-le într-o imbaiere de gheață pentru a a poposi procesul de gătire, curățați-le și lăsați-le izolat. Când cartofii sunt fierți, scurgeți-i și lăsați-i izolat.
3. Între rastimp, pregătiți stanjen murată iute. Într-un gavanos de mauar combinați oțetul, două lingurițe de clorura de sodiu kosher, o jumătate de linguriță de mursa de arțar și o cană de apă caldă. Sigilați și agitați pentru a se amesteca. Adăugați stanjen, sigilați și agitați pentru a se amesteca din nou. A se asterne-o izolat.
4. Într-un robot de bucătărie sau un blender combină usturoiul, sucul și portofel unei lămâi, pătrunjelul, o jumătate de cană de apă friguros, o lingură de ricina de măsline, o jumătate de linguriță de mursa de arțar și o jumătate de linguriță de clorura de sodiu kosher. Amestecă-l până la uniformizare. Atunci adăugați tahini și amestecați din nou. Ajustați condimentele după preferinta.
5. Aruncați cartofii într-un castron cu ricina de măsline și asezonați cu clorura de sodiu.
6. În tipsie, întindeți sosul tahini pe fundul unei farfurii, acoperiți-l cu cartofi și ouăle fierte moi, tăiate în jumătate, acoperiți-l cu ceapă murată, stropiți-l cu ricina de măsline și acoperiți-l cu clorura de sodiu fulgioasă și umor apasator proaspăt măcinat. . Bucurați-vă!


Articolele Well+Good fac provocare la studii științifice, de încredere, recente și robuste pentru a susține informațiile pe cine le împărtășim. Poți a detine încredere în noi pe parcursul călătoriei tale de bunăstare.

  1. Hayes, Joy și Gretchen Benson. „Ce ne spun cele mai recente dovezi dupa grăsimi și sănătatea cardiovasculară.” Spectrul diabetului zaharat: o publicație a Asociației Americane de Diabet bronzat vol. 29,3 (2016): 171-5. doi:10.2337/diaspect.29.3.171

  2. Majdalawieh, Adio F și colab. „O revizie cuprinzătoare a proprietăților anticancer și a mecanismelor de acțiune ale sesaminei, un lignan din semințele de susan (Sesamum indicum).” Jurnalul Europenesc de Farmacologie vol. 815 (2017): 512-521. doi:10.1016/j.ejphar.2017.10.020


Citeşte mai mult

Stiri în tendințe